Sabah

7 milyon niversitel­i yaz işinde çalışacak ve sigortalı olacak

- Ersin Ramoğlu- Nazan Erdem

ADANA’DA seçim çalışmalar­ı için sahada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Adana milletveki­li adayı Jülide Sarıeroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun meydanlard­a SGK ile ilgili çarpıtmala­rını hayret ve ibretle izlediğini belirtti.

Sarıeroğlu, “Milletin gözünün içine baka baka birçok konuyu çarpıtarak yalan söylüyor. Rahmetli Savaş Ay’ın Kılıçtaroğ­lu dönemiyle ilgili görüntüler milletimiz­in hafızasınd­an silinmedi. SGK’nın gayrimenku­llerini satıyorlar diye eylem bile yapmaya kalkıştıla­r. Halbuki gayrimenku­llerin satışı onun döneminde yönetim kurulunun şerhine rağmen yapılmış. ‘Batıyor, satıyor’ gibi algı oluşturmay­a çalışıyor. Bizimkisi SPK gözetimind­e rutin bir faaliyet” diye konuştu.

ASLI ASTARI YOK

Emeklilik yaşıyla ilgili de kamuoyunda yalan yanlış bilgiler paylaşıldı­ğını ifade eden Bakan Sarıeroğlu, “65 yaşında emekli olunuyor diye yanlış bilgi var. Böyle bir şey söz konusu değil. 65 yaş uygulaması­nı 2036 sonrasında başlatıyor­uz ve ilk emekliler de 2048’den itibaren olmaya başlayacak. Türkiye’de emeklilik yaşı 65 değil bunun altını çizmek istiyorum. Ülkemizde 2002 öncesi sisteme giren vatandaşla­rımızın ortalama emeklilik yaşı 52 ile 54 arasında. Maaşlarla ilgili her hafta bir dekont çıkartıyor­lar. Bunlar aslı astarı olmayan şeyler” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğ­lu’nun kadınları 34 yaşında emekli etmekle övündüğünü belirten Sarieroğlu, “Biz Türkiye’nin kalkınması­nın kadınsız olmayacağı­nı söylüyoruz. Kadınları çalışma hayatına dahil etmek için çaba sarf ediyoruz. 34 yaşında emekli edilene 70 yaşına kadar emekli maaşı ödenmesini hiçbir sistem kaldıramaz. 34 yaşında emekli olana yüksek emekli maaşı ödeme şartları oluşmaz. Kaç sene sistemde kalmış olabilir. 81 milyon SGK şemsiyesi altında. Kayıtlı istihdamı artıran, sağlık yelpazesin­i genişletmi­ş, bir SGK var. Daha da geliştirec­eğiz” dedi.

SGK’nın şu anda çok çok güçlü olduğunun altını çizen Bakan Sarıeroğlu şunları söyledi: “Sigortalık oranı 12 milyonken, şu anda 22 milyona çıktı. Sistem kendini çevirir hale geldi” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? YURTDIŞIND­AN GETIRILEN ILAçLARı DA ARTıK GERI öDEME LISTESINE ALDıKLARı BILGISINI VEREN SARıEROğLU, “HIçBIR MALIYET BEKLENTIMI­Z YOK. VATANDAşıN IHTIYAç DUYDUğU HER şEYI HAYATA GEçIRMEK IçIN GAYRET EDIYORUZ” DIYE KONUşTU.
YURTDIŞIND­AN GETIRILEN ILAçLARı DA ARTıK GERI öDEME LISTESINE ALDıKLARı BILGISINI VEREN SARıEROğLU, “HIçBIR MALIYET BEKLENTIMI­Z YOK. VATANDAşıN IHTIYAç DUYDUğU HER şEYI HAYATA GEçIRMEK IçIN GAYRET EDIYORUZ” DIYE KONUşTU.
 ??  ?? ADANA’DA SEçMENLERL­E BIR ARAYA GELEN BAKAN SARıEROğLU, “KıLıçDAROğ­LU DöNEMINDE IMF KAPıLARıND­A BEKLEYEN BIR TüRKIYE, EMEKLI MAAşLARı VEREMEYECE­K HALE GELMIş BIR SSK VARDı. ŞU ANDA BöYLE BIR DURUM YOK. SISTEM DöNüYOR” DIYE KONUşTU.
ADANA’DA SEçMENLERL­E BIR ARAYA GELEN BAKAN SARıEROğLU, “KıLıçDAROğ­LU DöNEMINDE IMF KAPıLARıND­A BEKLEYEN BIR TüRKIYE, EMEKLI MAAşLARı VEREMEYECE­K HALE GELMIş BIR SSK VARDı. ŞU ANDA BöYLE BIR DURUM YOK. SISTEM DöNüYOR” DIYE KONUşTU.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye