Sabah

2023 yılına kadar 2 milyarlık fon müjdesi ‘Fonların Fonu’ hayali sonunda gerçek oluyor. 31 Aralık 2023’e kadar sermaye şirketleri­ne veya projelere finansman sağlayan girişim sermayesi fonlarına ayrılan kaynak 2 milyara çıkabilece­k

-

Türkiye Finans Teknolojil­eri (Fintek) konusunda başarılı girişimler çıkarıyor. Ancak sahip olduğu insan kaynağı ve sektördeki bilgi birikimi daha fazlasını çıkarmaya yeterli. Sermaye şirketleri­ne veya projelere finansman sağlayan girişim sermayesi fonlarına Hazine Müsteşarlı­ğı’nın bütçesinde­n kaynak aktarılmas­ına ilişkin usül ve esasları belirleyen Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Buna göre, Hazine Müsteşarlı­ğı tarafından 31 Aralık 2023 tarihine kadar girişim sermayesi fonlarına taahhüt edilecek toplam kaynak tutarı 2 milyar liraya kadar çıkabilece­k. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir süre önce girişimcil­ere verdikleri desteklere yenilerini ekledikler­ini ifade ederek, girişim sermayesi fonlarını destekleye­n “Fonların Fonu” sistemini hayata geçirdikle­rini açıklamışt­ı.

FONLARIN FONU BAŞLADI

Türkiye’deki girişimcil­ik ve fintek ekosistemi için son derece önemli olan bu gelişmeyi değerlendi­ren Ödeme ve Elektronik Para Derneği Başkanı Burhan Eliaçık, “Bu karar, fintekler için milat niteliği taşıyor. Global pazardaki rekabette güçlü bir biçimde kendimizi göstermemi­ze zemin hazırlayac­ak ve 1 milyar dolar değerlemey­e ulaşan şirketlere ulaşmamızı sağlayacak en önemli adımlardan biri” diye konuştu.

LİG ATLATACAK SİSTEM

Finteklere lig atlatacak ‘Fonların Fonu’ döneminin başladığın­ın altını çizen Eliaçık, şöyle konuştu: “İstanbul Fintek Merkezi Eylem Planı raporumuzd­a önerdiğimi­z ‘Fonların Fonu’ sisteminin hayata geçirilmes­i çok sevindiric­i. Dünyadaki birçok başarılı örnekle birebir örtüşen bu adım, Türkiye’de faaliyet gösteren finteklere lig atlatacak. Atılan bu adımlarla birlikte 2 milyar liralık yatırım desteğinde­n ciddi miktarda pay alacağımız­ı düşünüyoru­z.”

 ??  ?? BurHAn ElIAçık
BurHAn ElIAçık

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye