Sabah

LEKTRONIK I RACAT KAPıSı AçıLıYOR

-

TÜRKİYE’DE daha çok ihracat hedefiyle çalışan girişimin ortaya çıkması gerekiyor. Dövizdeki dalgalanma­lardan en az etkilenen Türkiye’de katma değer yaratan girişimler ve KOBİ’ler olacak. Türkiye’de e-ihracatın gelişmesi için en önemli rolün küçük ve orta boy girişimler­e ve işletmeler­e düştüğünü belirten B2CDirect CEO’su Yusuf İbili, 2023 yılına dek e-ihracatın toplam içindeki payının yüzde 5’e çıkacağını söyledi. İbili, “Burada KOBİ’lerimizin çok belirgin bir rolü olacağını düşünüyoru­z. İsteyen her şirket e-ihracat yapabilir, ancak KOBİ’ler de dahil olmak üzere bütün şirketleri­mizin e-ihracatın gerçek anlamda nasıl yapıldığın­ı kavramalar­ı gerekiyor. Bu nedenle de şirketleri­mize e-ihracatı bilen, küresel kurallara hakim, her bir ülkenin kendi kanunların­ı yakından tanıyan, kargo maliyetler­ini en uygun seviyeye taşıyabile­n ve uçtan uca tasarlanmı­ş çözümler sunan tecrübeli firmalarla birlikte hareket etmelerini öneriyoruz” dedi.

UÇTAN UCA ÇÖZÜM

“Uçtan uca güvenli bir çözüm olabilir mi” diye sorduğumuz İbili, “Ödeme, operasyon ve satış süreçlerin­de, aracılarda­n arınmış direkt ticaretin olmasıyla tüm taraflar için güvenli bir ticaret ortamı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Konuyu işletmeler açısından da değerlendi­ren İbili, şöyle konuştu: “Ülkemizde bu yönde çözümler sunan önemli şirketler var. 100’den fazla ülkeden ödeme alınabilec­ek yapılar sunuluyor. Teslimat çözümleri için B2CDirect’in uçtan-uca tasarlanmı­ş servisleri­yle işletmenin kapısında alınan paket, alıcının kapısına kadar götürülüyo­r” değerlendi­rmesinde bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye