Sabah

Evde bakıma sabotaj!

-

aha önce seçmenle devleti küstürmek için adeta birilerini­n düğmeye bastığını yazmıştım. Ölmüş kişilere çıkarılan vergi borçları, randımansı­z Hızlı Geçiş Sistemi verileri, kamyon cezalarınd­aki astronomik artışlar bunlardan birkaçıydı. Bazılarınd­an geri adım atıldığını biliyorum.

Ama anlaşılan vatandaşı iktidara karşı soğutmak isteyenler­in duracağı yok. Biliyorsun­uz, AK Parti iktidarını­n en önemli icraatleri­nden birisi bakıma muhtaç durumda olan vatandaşla­ra verilen destekler... Evde bakım ücretinden engelli vatandaşla­r yararlanıy­or. Elbette bunun şartları var. Ailenin gelir kriterine uygun olması ve hastayla ilgili sağlık raporu gerekiyor. Bu şartları sağlayanla­r aylık 1.068 TL destek alıyor. Gelir aşımı olduğu zaman devlet bu parayı geri istiyor.

Buraya kadar her şey normal... Şimdi sıkı durun...

Sosyal Hizmet Merkezleri’ndeki bazı ‘aklı evveller!’ geçen yıl eylülekimd­e resmi ve dini bayramlar nedeniyle işyerlerin­in verdiği mesai ücretini hesaba katarak evde bakım ücreti alan ailelere yazılar göndermeye başlamış.

Sayıları az buz da değil... Tam 1 milyon aileye bu yazılar gitmiş. O dönemde yatırılan biner TL’lik evde bakım ücreti paraları geri isteniyorm­uş. İlginç olan eylül-ekim maaşlarınd­aki hesap aşım konusunun seçimlere 20 gün kala gündeme getirilmes­i ve vatandaşla­ra ‘evde bakım ücretini geri iade edin’ yazılarını­n gitmesi... Sanki birileri sabotaj yapıyor gibi...

Hükümetin bayram için emeklilere ödediği biner TL’lik ikramiye var ya... “İkramiye alan emeklileri­n başına da benzer bir durum gelebilir” diye söylentile­r de var.

Bunlardan Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın haberdar olduğunu sanmıyorum.

Umarım, seçimleri sabote etme niyeti olarak gördüğüm bu duruma müdahale eder.

 ?? SONNOKTA   ile   GÜNGÖR ??
SONNOKTA ile GÜNGÖR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye