Sabah

FORMULA1 EXPO’da yapılsın

- Tr com. sabah. alakent@ betul.

Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, Formula1’in Antalya EXPO’da yapılmasın­ı önerdi. Kaya, “Antalya golf ve teniste marka oldu. Formula1’i de buraya alırsak hem EXPO alanı değerlenir hem turizm 12 aya yayılır” dedi

2 016’da tarihinin en zor yılını yaşayan, 2017’de toparlanma­ya başlayan, 2018’de ise eski parlak günlerinin kapısını aralayan Türk turizm sektörü, yaşadığı zorlu süreçten ders çıkarmayı başardı. Turizmi deniz-kum-güneş üçlüsünden çıkarmak için alternatif turizme yönelen sektör oyuncuları, sezonu 12 aya yaymak için kolları sıvadı. Antalya’da yapılan futbol kampları, uluslarara­sı golf ve tenis turnuvalar­ıyla turizmi çeşitlendi­ren sektör oyuncuları şimdi de Formula1 etkinliğin­i gündemine aldı.

Formula1 yarışların­ın Antalya’da düzenlenme­si için harekete geçilmesi gerektiğin­i belirten Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, yarış pisti için Antalya EXPO alanının uygun olduğunu söyledi. Bu öneriyi birkaç toplantıda dile getirdikle­rini belirten Kaya, “Bu işin birkaç önemli ayağı var. Bunların en önemlisi Formula1’in patronunu Antalya’da yarış düzenlemek için ikna etmek. Ardından da halihazırd­a çok etkin kullanılma­yan EXPO alanını yarışa uygun hale getirmek” dedi.

GELİRİ İKİYE KATLAR

İstanbul’da yapılan Formula1 pistinin yerinin yanlış olduğunu ve bu nedenle yeterli oranda turist çekilemedi­ğini aktaran Kaya, “Türkler motor sporlarına ilgi göstermiyo­r. Bu yarışları daha çok yabancılar takip ediyor. Eğer biz nisan-mayıs ya da eylül-ekim aylarında Antalya’yı takvime sokabilirs­ek müşterisi hazır. Sadece yabancılar­a bilet satmak kalıyor. Pistin

oteller bölgesine yakın olması gerekiyor. EXPO alanı da oteller bölgesine çok yakın. Ulaşımı da kolay” diye konuştu.

Bu tür etkinlikle­rin Antalya’ya çekilmesi durumunda 200 dolara satılan otel oda fiyatların­ın bir anda ikiye katlanacağ­ının altını çizen Kaya, şöyle devam etti: “Böyle bir yatırımı özel sektör tek başına yapamaz. İnşaatta olduğu gibi turizmde de kamu-özel işbirliği oluşturula­bilir. Ana yatırımcı olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi ön plana çıkabilir. Gerekirse bu işin içinde olmak isteyen otelciler de şirket kurar. Kaynak yaratır. İşletmecil­ik de yapar. Yılda bunun gibi 3-4 büyük organizasy­on yapılırsa otelciler kış sezonunu dolu geçirir. Bu tür etkinlikle­r katma değer de yaratır. Otelden çıkmıyorla­r diye eleştirile­n turistler de otelin dışına çıkar. Esnaf da kazanır, turizm de...”

 ??  ?? Doruk Kaya
Doruk Kaya
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye