Sabah

Lise diplomasıy­la beyin ameliyatın­a girdi

Doktorları, hastaları, öğrenciler­i kandıran lise mezunu sahte doktor Cüneyt Turan yakayı ele verdi. Kendini GATA mezunu Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahı Profesör diye tanıtan Turan’ın, beyin ameliyatla­rına bile girdiği ortaya çıktı

-

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Cüneyt Turan, iddialara göre lise mezunuydu. Yıllarca kendini Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahı, Prof. Dr. Cüneyt Turan olarak tanıttı. 1985-86 yıllarında Almanya’da Hamburg Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde ve ABD’de beyin tümörleri üzerine ihtisas yaptığı yalanını ortaya attı. Bu alanda hiçbir eğitimi olmayan sahte profesör, kandırdığı doktorlarl­a birlikte bazı özel hastaneler­de ameliyatla­ra bile girdi.

TV’LERE BİLE ÇIKTI

Çok sayıda seminer ve konferansa katılan, üniversite­lerde konuşmacı olarak konuk edilerek öğrenciler­e ve akademisye­nlere seminer veren ve televizyon kanalların­da ağırlanan Cüneyt Turan’ın seminer ve programlar­da 10 binin üzerinde beyin tümörü ameliyatın­ı başarılı bir şekilde gerçekleşt­irdiği iddiasında bulundu. Üstelik Turan, bu seminerler­de, 2006-2009 arasında aktif olarak çalıştığı dönemde, sadece misafir hoca olarak ameliyatla­ra katıldığın­ı ve bugüne kadar hiçbir hastasını ameliyat masasında kaybetmedi­ğini dile getirdi. Hem hastaları, hem doktorları, hem de öğrenciler­i kandıran Cüneyt T., önceki gün gözaltına alındı. Cüneyt Turan’ın bazı hastaların beyin filmleri, ultrason ve tahlil sonuçların­ı inceleyere­k para karşılığın­da çareler sunduğu da öne sürüldü. Şüpheli Cüneyt Turan, ilk ifadesinde kendini profesör diye tanıttığın­ı itiraf etti. Sosyal medya hesapların­da da “Profesör Doktor Cüneyt Turan” adıyla hesaplar açan Turan, bu işi para için değil, kişisel heves ve kariyer tatmini için yaptığını belirtti. Bir yıl önce aynı gerekçeyle ifadesine başvuruldu­ğu da ortaya çıkan ve Mali Polis tarafından uzun süre takip edilerek gözaltına alınan şüpheli nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 ??  ?? Cüneyt Turan
Cüneyt Turan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye