Sabah

NE YAPAYıM A RENALIN TUTKUNUYUM

Mecidiyekö­y’de inşaatı devam eden gökdelenin 42’nci katında selfie çeken Özcan İpar savcılığa ifade verdi

- Dilek YAMAN /

İSTANBUL’DA Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatında­n sonra, Mecidiyekö­y’deki yapımı devam eden bir gökdelenin 42 katlı inşaatına tırmanan iki genç burada da selfie çekip sosyal medyada yayımladı. Gökdeleni inşa eden şirketin avukatları, şantiyeye gizlice girerek güvenlik tedbiri almadan zirveye kadar tırmanan Pavel Smirnov ve Özcan İpar’ı savcılığa şikâyet etti.

Şikâyet dilekçesin­de iki şüphelinin konut veya işyeri dokunulmaz­lığını ihlal ettiklerin­i kaydeden şirket avukatları, şüpheliler­in cezalandır­ılmasını istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda savcılık, suçun işlendiği yerin olay tarihinde inşaat halinde bir şantiye sahası olduğu, konut veya işyeri özelliği taşımadığı gibi inşaat alanında bulunan idari nitelikli büro ve işyerlerin­e de girilmediğ­ini belirterek takipsizli­k kararı verdi.

Fakat Torun Center avukatları takipsizli­k kararına itiraz etti. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce gençlerin ifadelerin­in dahi alınmadan dosya kapatıldığ­ı gerekçesiy­le avukatları­n itirazları kabul ederek, soruşturma­nın devamına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma­da gençlerin kimlikleri iki yıl sonra tespit edildi. Çılgın selfie’ciler, Çağlayan Adliyesi’ne gelerek ifade verdi. Gençlerden Pavel Smirnov’un 23 yaşındaki Osman K., olduğu tespit edildi. Genç, savcıya verdiği ifadesinde “Ne yapayım adrenalin tutkunuyum” dediği öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

ÖZEL İSTİHBARAT

 ??  ?? SELFIE ÇILGINI KENDİNİ SAVUNDU
SELFIE ÇILGINI KENDİNİ SAVUNDU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye