Sabah

TERöRLE MüCADELE IRADESINI HALKıMıZ SANDığA YANSıTMALı

- ErkAm ÇOBAN / ANKARA MÜCADELEDE TEREDDÜT EDİLMEMELİ: BU İRADE SANDIĞA YANSIMALI:

15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’cü askerler tarafından Jandarma Genel Komutanlığ­ı’nda derdest edilerek, başından vurulan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan, “Cumhurbaşk­anımızın iradesini halkın sandığa yansıtması FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile gerçekleşt­irilen mücadeleyi nihayete erdirecekt­ir” diye konuştu. Uzun süren tedavinin ardından yaşam mücadelesi­ni kazanan dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan 15 Temmuz öncesi FETÖ’cülerin tespiti çalışmalar­ı, darbe gecesi yaşananlar ve tarihi önemdeki 24 Haziran seçimlerin­e dair önemli açıklamala­rda bulundu. Aslan, şunları söyledi: FETÖ’YÜ 15 TEMMUZ ÖNCESİ DEŞİFRE ETTİK: Ekibimle birlikte 15 Temmuz’dan önce FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu ve mücadele edilmesi gerektiğin­i ortaya koyduk. Bunları her yerde anlatmaya çalıştık. Örgütün üzerine gittikçe FETÖ elebaşı Fetullah Gülen de bizi hep gazete ve televizyon­larda hedef gösterdi. FETÖ ile ilgili her şeyi 15 Temmuz öncesinde Genelkurma­y Başkanlığı’na yazdık, bildirdik. Kimseyi inandırama­dık. Ancak 15 Temmuz’dan sonra bize inandılar. Bizi ortadan kaldırmak için 15 Temmuz’u fırsat bilen FETÖ bana suikast yaptı.

BİZ BAŞARILI OLDUK: 15 Temmuz gecesi helikopter­lerin havada dolaştığın­ı görünce ‘bu işte bir anormallik var, bir araştırayı­m’ dedim. Jandarma Genel Komutanlığ­ı’na gittim. Beni hemen derdest ettiler. Rehin alarak ellerime kelepçe vurdular. Sabaha karşı da kafama sıktılar. Her şeye rağmen onlar başarılı olmadılar ve biz başarılı olduk. FETÖ ile mücadelede gelinen nokta fena değil fakat daha iyi olabilir. Bu örgüt hafife alınmamalı. Mücadeleye olanca hızıyla devam etmek gerekiyor. Bu mücadele yapılırken geçmişi unutmamak, yılmamak ve hainlere acımamak gerekiyor. Acırsak acınır hale geliriz, bunu asla akıldan çıkarmamal­ıyız. FETÖ her yerde olduğu gibi TSK’ya da sızmış durumda. Bunlara asla ve asla taviz vermemek lazım. Mücadeleyi zerre tereddüt etmeden sürdürmekt­e fayda olacağını düşünüyoru­m. Halkımız demokrasid­en başka hiçbir şeye güvenmesin. FETÖ ile mücadele sadece Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın gayretiyle yürüyor. Tek mücadele eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan. Allah Cumhurbaşk­anımıza uzun ömür versin. Cumhurbaşk­anımızın iradesini halkın sandığa yansıtması lazım ki FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile gerçekleşt­irilen mücadele nihayete ersin, örgütlerin kökü kurutulsun.

 ??  ?? Dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan (ortada) ile Başkan Yardımcısı Ahmet Sula (solda), sahurda SABAH muhabiri Erkam Çoban’ı ağırladı.
Dönemin TEM Daire Başkanı Turgut Aslan (ortada) ile Başkan Yardımcısı Ahmet Sula (solda), sahurda SABAH muhabiri Erkam Çoban’ı ağırladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye