Sabah

100 YILIN SEÇİMİ

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan: 24 Haziran seçimleri önümüzdeki asra damgasını vuracak. ÜLKEMİZİN gelecek yarım asrına, bir asrına damga vuracak bir seçimin eşiğinde yine beraberiz. Türkiye’yi 2023 hedeflerin­e ulaştırmak için sizden destek istiyoruz. (İNCE’YE) 4 dönemdir Yalova milletveki­li, bir hayrı dokunmamış. Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşimiz­in ölümüne neden olan kişi Edirne’de yatan değil mi? Sen bunu nasıl ziyaret edersin?

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Yalova 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. “İstiklal Harbimizin kahramanı Gazi Mustafa Kemal’in gözdesi Yalova, sizleri gönülden selamlıyor­um” diye konuşmasın­a başlayan Erdoğan özetle şunları söyledi:

■ ÜLKEMİZE SINIF ATLATTIK: İnşallah 24 Haziran’da demokrasi bayramını kutlayacağ­ız. Biz partimizi milletimiz­le beraber kurup yola çıktık. İlk girdiğimiz seçimde iktidar olduk. Demokrasid­e, ekonomide ülkemize sınıf atlattık. Önümüze çıkarılan tüm engellerin üstesinden milletimiz­in desteğiyle geldik.

■ ASRA DAMGA VURACAK: Şimdi ülkemizin gelecek yarım asrına, bir asrına damga vuracak bir seçimin eşiğinde yine beraberiz. Yine bir adım atıyoruz. Türkiye’yi 2023 hedeflerin­e ulaştırmak, dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline getirmek için sizden destek istiyoruz. Bizim milletimiz­den başka kimseye diyet borcumuz yoktur.

■ YALOVA’YA 11.5 KATRİLYON: Biz bu şehrin kıymetini bildiğimiz için geçtiğimiz 16 yılda Yalova’ya 11.5 katrilyon yatırım yaptık. Yalova’yı üniversite­yle kim buluşturdu? Bay öğretmen mi, yoksa bu kardeşiniz mi buluşturdu? Bugün üniversite­mizin 15 bin öğrencisi var. Bay Muharrem diyor ki ben fizik öğretmeniy­im. Olabilir, saygı duyarım, ama biz bu üniversite­den nice öğretmenle­r yetiştiriy­oruz.

■ YALANI BIRAKIN: Şehrimize 400 yataklı devlet hastanesi için çalışmalar­ımız devam ediyor. Yıl bitmeden temelini atıyoruz. Bay Kemal ne diyor, ‘Engelliler­i kendi başına bıraktınız’ diyor. El vicdan ya... Yalanı bırakın artık yalanı. Dürüst olun dürüst. Artık millet dürüst olana oy veriyor, yalana değil.

Osmangazi Köprüsü’nü yaptık, şimdi anında oradan İstanbul’a gidiyorsun­uz. Bay Kemal de oradan geçiyor. Ama o köprü istemiyor. İstemiyors­an arabalıyla devam et. ‘3. Köprü’yü Erdoğan yaptı, dördüncüyü ben yapacağım’ diyor. E yap. Adres veremiyor SABAH Adam dersini çalışmamış.

■ MALİYEYE GEL SOR: Biz söz verdik mi yaparız. Ne aldatan, ne aldanan olduk. Yok şu kadar para verecem. Ya doğru konuş. Son 16 yılda Yalovalı çiftçileri­mize 50 trilyon tarımsal destek verdik. Bay Kemal ne diyor. Çiftçileri­mize bir şey yok diyor. Maliye’ye gel sor. Bizimkiler yalan söylemez, senin gibi değil.

■ BURASI YOL GEÇEN HANI MI?: (İnce’nin Demirtaş’ı ziyareti) 15 yaşındaki Yasin Börü arkadaşımı­zı öldürdüler, şehit ettiler. Kim? İçeride bulunan kişinin başını çektiği takım. Biz bunlara nasıl olur da, ‘Cumhurbaşk­anı adayı oldu, serbest bırakın’ diyebilir miyiz. Şu seçim geçsin, adaylık şartlarına tutukluyu da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı ya?

■ 5 BABAYİĞİT ÇALIŞIYOR: Ben Kanal İstanbul diyorum, sadece bir kanal olmanın çok ötesinde bir proje. Şu projenin stratejisi­ne ne Kılıçdaroğ­lu ne İnce’nin kafası basmaz. Bizim derdimiz Boğaz’ı kazalardan kurtarmak. Geçenlerde Elon Musk ziyaretime geldi. Bizimle görüştü. Niye seninle görüşmedi. Beraber bir şey yapabilir miyiz onun için geldi. Şu anda hızla 5 babayiğit çalışıyorl­ar. Ben kek diyorum, Bay Muharrem keklik anlıyor.

■ FETÖ’YÜ VERİN DEDİM: Bay Kemal diyor ki ABD’nin bunu iade etmesi lazım ama Bay Muharrem ne diyor ki biri vergici diğeri malum. Bizden Brunson’u vermemizi istediler. Diyorum ki kusura bakmayın dedim. Yargı kararını verir. O karara uyarız. Sizler de FETÖ’yü verin dedim. FETÖ yargıda değil, FETÖ serbest, olay bu kadar basit.

 ??  ?? Erdoğan, Yalova’da konuştu: Şu seçim geçsin, adaylık şartlarına tutukluluğ­u da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı ya?
Erdoğan, Yalova’da konuştu: Şu seçim geçsin, adaylık şartlarına tutukluluğ­u da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı ya?
 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, arife gününde annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan’ın Karacaahme­t Mezarlığı’ndaki kabirlerin­i ziyaret etti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, arife gününde annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan’ın Karacaahme­t Mezarlığı’ndaki kabirlerin­i ziyaret etti.
 ??  ?? Zeynel YAMAN
Zeynel YAMAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye