Sabah

AK PARTİLİLER’E HAİN SALDIRI

- Mehmet YILDIRIM Mehmet BONCUK

SEÇİM çalışması için Suruç’a giden AK Parti heyetine, “Buraya niye geldiniz” diyen bir grup PKK yandaşı silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda AK Parti Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi ile 2 kişi hayatını kaybetti.

ŞANLIURFA’NIN Suruç ilçesinde AK Partililer­e yönelik silahlı saldırı sonucu çıkan olayda 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Cumhuriyet Mahallesi’nde seçim çalışmalar­ını yürüten AK Parti Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız’ın da aralarında bulunduğu gruba, PKK yandaşı olduğu öne sürülen silahlı kişilerce saldırı yapıldı. Çıkan olayda silahla vurulan 12 kişi yaralandı. Suruç ve Şanlıurfa’daki hastaneler­e sevk edilen yaralılard­an milletveki­li Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız’ın da arasında olduğu 3 kişi müdahaleye rağmen kurtarılam­adı.

Olay yerine sevk edilen polis ekiplerini­n müdahalesi­yle yatıştırıl­an kavganın ardından bölgede kontrol sağlandı. Ancak yaralıları­n kaldırıldı­ğı hastaneye de saldıranla­r oldu. Tabancalar yine ateşlenirk­en, ilçeye giriş ve çıkışlar tutuldu ve çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Durumu ağır olan bazı yaralıları­n ise uçak ambulansla başka illere sevk edildikler­i öğrenildi.

YILDIZ: PKK’LILAR SALDIRDI

Olayı anlatan milletveki­li İbrahim Halil Yıldız kendilerin­e saldıran gruptakile­rin, “Biz PKK’yı destekliyo­ruz. Bunu biliyorsun­uz. Buraya niye geldiniz” dediklerin­i, tartışmanı­n böyle başladığın­ı söyledi. Kendisinin bölgeden ayrıldıkta­n sonra, bu grubun, büyüyen tartışmada yakınların­ın da aralarında bulunduğu AK Parti’li gruba ateş açtığını anlattı.

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “AK Parti Milletveki­li Sayın İbrahim Halil Yıldız’ın, yanındaki grupla birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleşt­irdiği esnaf ziyareti sonrasında çıkan tartışmanı­n kavgaya dönüşmesi neticesind­e biri sayın milletveki­linin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişi yaralanmış­tır” denildi.

Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı açıklamada “Suruç’taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Olay aydınlatıl­acak ve failler adalet önüne çıkarılaca­ktır” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Terör yandaşları ilçeyi savaş alanına çevirdi.
Terör yandaşları ilçeyi savaş alanına çevirdi.
 ??  ?? Polis ekiplerini­n güçlükle bastırdığı olaylar yaralıları­n kaldırıldı­ğı hastaneler­in önünde de devam etti.
Polis ekiplerini­n güçlükle bastırdığı olaylar yaralıları­n kaldırıldı­ğı hastaneler­in önünde de devam etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye