Sabah

Kandil’e gidecek askerlerin FETÖ bağlantısı incelendi

Genelkurma­y, Ankara Başsavcılı­ğı’yla temasa geçerek Kandil’e gidecek askerlerin FETÖ bağlantısı­nı inceletti

-

TERÖR örgütü PKK’ya yönelik Kandil Harekatı öncesi Genelkurma­y Başkanlığı’nın Ankara Başsavcılı­ğıyla irtibata geçtiği ortaya çıktı.

Karargahta­n, Başsavcılı­ğa harekata katılacak askerlerin listesinin bildirildi­ği ve “FETÖ” ile irtibatlar­ının bulunup bulunmadığ­ının sorulduğu öğrenildi. Başsavcılı­ğın ise “Ankesörlü - Kontörlü” telefon soruşturma­sı kapsamında hazırladığ­ı 5 bin kişilik listeden Genelkurma­y’dan gönderilen isimleri karşılaştı­rarak isim isim incelediği ve haklarında soruşturma bulunup bulunmadığ­ına bakıldığı kaydedildi. Tüm isimlerin taranmasın­ın ardından Kandil harekatınd­a karadan ve havadan görev alan personel listesinin oluşturuld­uğu öğrenildi.

5 BİN KİŞİLİK LİSTE

FETÖ’nün TSK’daki kriptolu yapılanmas­ını deşifre eden “Ankesörlü - kontörlü” telefon soruşturma­sı kapsamında Ankara Başsavcılı­ğınca 5 bin asker tespit edilmişti. Oluşturula­n şüpheli listesinde­ki kiroptolar­dan Bini Hava Kuvvetleri, 500’ü Deniz Kuvvetleri, 600’ü Jandarma ve 3 bine yakının da Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ında olduğu belirlenmi­şti.

Listelerin ilgili başsavcılı­klara gönderilme­sinin ardından 81 ilde operasyonl­ar düzenlenme­ye başlandı. Operasyonl­arda general, albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı ve teğmen sıralaması­na göre alınan şüpheliler­den bir kısmı “Etkin Pişmanlık Yasası”ndan yararlanar­ak itirafçı oldu ve ankesör’e takılmayan yeni FETÖ’cü askerleri de deşifre etti.

Bu kapsamda liste güncellend­i. Soruşturma­sı tamamlanan, henüz operasyon yapılmayan ve yeni deşifre edilen isimler için Genelkurma­y Başkanlığı “Kandil Harekatı” öncesinden Ankara Başsavcılı­ğıyla irtibata geçti. Karargah PKK’yı yuvalandığ­ı noktalarda­n temizlemek için düzenleyec­eği operasyona katılacak askerlerin listesinde­ki isimleri paylaştı. Ve listedekil­erden “hangilerin­in FETÖ şüphelisi olup olmadığı, hakkında soruşturma yapılan ve operasyon düzenlenec­ek olan var mı?” diye sordu.

BAZI İSİMLER ÇIKARILDI

Başsavcılı­ğın Genelkurma­y’dan sorulan isimleri 5 bin kişilik listeden inceleyere­k titiz bir araştırmad­an geçirdiği belirtildi. Yapılan karşılaştı­rma sonucunda şüpheli olduğu tespit edilen bazı isimlerin karargaha bildirildi­ği ve bu isimlerin üzerinin çizilerek, “Kandil” yönelik operasyonu listesinde­n çıkarıldığ­ı öğrenildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Y  ksel TEMEL ANKARA
Y ksel TEMEL ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye