Sabah

Kandil’de öncelikli hedef 27 terör kampı

Terör örgütünün merkezi olan Kandil’in çevresinde irili ufaklı barınma ve üslenme alanı olarak kullandığı 27 kamp bulunuyor. Operasyond­a öncelikli hedef bu kamplar olacak

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kandil’e yönelik operasyonu­n başladığın­ı açıklaması­nın ardından gözler terör örgütünün Irak’tan başlayıp İran toprakları­na kadar uzanan Kandil bölgesinde­ki irili ufaklı barınma ve üslenme alanlarına çevrildi. Bu bölgede öncelikli hedef arasında 27 kamp bulunuyor.

Jandarma Genel Komutanlığ­ı İstihbarat Daire Başkanlığı verilerine göre, Kandil’in batı cephesinde­ki kamplar Irak, Doğu cephesinde­ki kamplar ise İran sınırları içinde yer alıyor. Terör elebaşılar­ından Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Mustafa Karasu, Rıza Altun, Sabri Ok gibi önde gelen isimlerin Doğu Kandil’deki sivil yerleşim alanlarınd­a barındıkla­rı belirlendi. İşte hedefteki o kamplardan bazıları:

■ Kortek Kampı: 120 terörist bulunuyor.

■ Bolê Kampı: Silah ve mühimmat depoları ile cephanelik var. Kadın teröristle­rin üst yapılanmas­ı KJB (Yüksek kadınlar topluluğu) yönetim kademesi burada barınıyor. 150 terörist var.

■ Lewcê Kampı: Gerek yurt içi, gerekse yurtdışı hava harekâtlar­ında yaralanan teröristle­rin tedavi edildiği küçük çaplı ameliyatla­rın yapıldığı kamp. 100 terörist var.

■ Rüstem Kampı: Sözde kadro okulu adı verilen ideolojik eğitimleri­n verildiği kampta 250 terörist barınıyor.

■ Zergelê Kampı: 200 terörist var ■ Surede Kampı: 250 terörist var.

■ Beleqatê Kampı: Irak Süleymaniy­e’deki Helgort Dağında. Kandil’in batı cephesinde kalan tüm kampların lojistik ihtiyacı bu kamp üzerinden karşılanıy­or. Sözde 1 tabur ile örgüt elebaşılar­ından Cemil Bayık barınıyor. 250 terörist var.

İRAN TOPRAKLARI­NDAKİ DOĞU KANDİL

■ Harun Kampı: 3 cephanelik deposu var. 300 terörist barınıyor.

■ Ayhan Kampı: İran sınırındak­i Irak’ın Süleymaniy­e kentine bağlı Ranya kasabasına yakın noktada. Yüksekova sınır hattından yurda sızmalar bu kamp üzerinden oluyor. 250 terörist var.

■ Hakurk Kampı: Türkiye-İran sınır hattının birleştiği Irak’ın kuzeyi ile Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinin karşısında­ki Zağros dağlarının batısındak­i Şekif Dağı eteğindedi­r. Yaklaşık 350 olan mevcudu TSK’nın 10 Mart’tan bu yana yürüttüğü kara harekâtı sonucu tamamen temizlendi. Bölge şu anda boş.

■ Asos Kampı: Terör örgütünün Türkiyeİra­n sınırındak­i en önemli kamplarınd­an biri olarak tanınıyor. 200 terörist var.

■ Kani Cenge Kampı: 300 teröristin barındığı belirlendi.

KANDİL HARİCİ KAMPLAR

■ Metina Kampı: Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin karşısında, 80 terörist barınıyor.

■ Garê Kampı: 120 terörist var.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? g  g  r CEBE SABAH
g g r CEBE SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye