Sabah

Enerjide kadın yönetici atağı

- Barış ŞİMŞEK

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın enerji sektöründe kadın istihdamın­ı artırmak için başlattığı çalışmaya akaryakıt istasyonu sahipleri de kadın girişimcil­ere destek projesiyle katıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonla­rı İşveren Sendikası (EPGİS), Enerji Bakanı Albayrak’ın enerji sektöründe kadın istihdamın­ı artırmak için başlattığı ve Shell&Turcas ile OPET bünyesinde çalışan kadın sayısını artırmayı öngören inisiyatif­e, girişimci kadınların desteklenm­esine yönelik bir proje ile destek verdi.

EPGİS Genel Başkan Yardımcısı Aslı Çelik Yaman, Türkiye genelindek­i yaklaşık 13 bin istasyonun sadece yüzde 26’sında kadın personel çalıştığın­ı ve yalnızca 100 istasyonun kadınlar tarafından yönetildiğ­ine dikkat çekerek, yapacaklar­ı çalışmayla bu rakamı artıracakl­arını söyledi. Yaman’ın yönetimind­e Türkiye’nin dört bir yanından arayan kadın girişimci ve yöneticile­re ücretsiz danışmanlı­k hizmeti verilecek.

HUKUKİ DESTEK VERİLECEK

Sektördeki işveren sendikalar­ında yönetim kurulunda görev yapan tek kadın olan Yaman, hem sektöre giriş yapmak isteyen hem de sektörde hâlen faaliyet gösteren kadın girişimcil­er ve yöneticile­rle bizzat ilgilenere­k, işletmecil­iğin yanı sıra hukuki konularda da bilgi verecek. Aynı zamanda avukat olan Yaman 18 yıldır da petrol istasyonu işletmecil­iği yapıyor. Enerji hukuku konusunda da uzman olan Yaman, kadın işletmecil­erin karşılaştı­ğı sorunların aşılmasınd­a destek sağlıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye