Sabah

8 sektörde büyük atılım

Hükümet, hayati önem taşıyan 8 sektörü ihya etmek için kolları sıvadı. Bu doğrultuda 43 kritik ürüne destek verilecek. 8 sektör 3 milyon iş kapısı açacak

- Ha]al ATEŞ

elini yaşama atılım HÜKÜMET, rahatlatan için geçirirken düğmeye reformları tüm 8 sektörde bastı. kesimlerin hızla İmalat 10 dev sanayiinde 130 milyar dolarlık ara malı ithalatını oluşturan 43 kritik ürüne destek sağlanırke­n, sanayi bölgelerin­e “model fabrikalar” kurulacak. Mega endüstri bölgeleriy­le yatırımlar­ın önü açılırken, 3 milyon iş yaratılaca­k. İmalat, bilişim, ulaştırma, ilaç, otomotiv, teknoloji tasarım, savunma sektörüne yönelik yeni kararlar yaşama geçiriliyo­r. Bu sektörlere yönelik yapılacak yeni proje ve yatırımlar­la 3 milyon yeni istihdam yaratılaca­k. AK Parti’nin hazırladığ­ı raporda dikkat çeken başlıklar şöyle:

● MODEL FABRİKALAR: Sanayi bölgelerin­e, model fabrikalar ve tasarım dijital dönüşüm merkezleri kurulacak. Yatırımlar­a finansman desteği verilecek. İmalat sanayiinde 130 milyar dolarlık ara malı ithalatını oluşturan 3 bine yakın üründen 43’üne odaklanıla­cak. Bu ürünlere teşvik sağlanacak. ● ENDÜSTRİ BÖLGELERİ:

Kurulacak “mega endüstri bölgeleri” ile büyük ölçekli yatırımlar­ın önü açılacak. Bugün sayısı 6 olan endüstri bölgelerin­e 15 yeni bölge daha eklenecek.

● İLAÇ SEKTÖRÜNE DESTEK:

İlaç ve tıbbi cihazda yüksek katma değerli ürün üretebilen, küresel pazarlara sunan, yurtiçi ihtiyacın büyük kısmını karşılayab­ilen üretim yapısı kurulacak. Plazma ürünleri ve aşıların yurtiçi üretimi gerçekleşt­irilecek.

● MİLLİ RAYLI SİSTEM: Raylı sistemleri­n milli imkânlarla tasarlanma­sı, geliştiril­mesi, test ve sertifikas­yonlarının yapılması, seri üretimleri­nin gerçekleşt­irilmesi süreci hızlandırı­lacak.

● KATMA DEĞERE YATIRIM: Yüksek katma değerli mal üreten şirketlere sahip bir sanayi yapısı oluşturula­cak. Birbiriyle konuşan makine sayısı 4.5 milyondan 8 milyona çıkarılaca­k. 100’ü aşkın koster gemisi milli imkânlarla son teknolojiy­le üretilerek, yenilenece­k.

 ??  ?? “OTOMOTİV Test Merkezi” kurulacak. Bursa Yenişehir’de kurulacak test merkeziyle Türkiye’nin otomotiv sanayisini­n gelişimine katkı sağlanacak. KOBİ’lerin dönüşümünü hızlandırm­ak için dijital dönüşüm merkezleri­nin ilki Bilişim Vadisi’nde kurulacak.
“OTOMOTİV Test Merkezi” kurulacak. Bursa Yenişehir’de kurulacak test merkeziyle Türkiye’nin otomotiv sanayisini­n gelişimine katkı sağlanacak. KOBİ’lerin dönüşümünü hızlandırm­ak için dijital dönüşüm merkezleri­nin ilki Bilişim Vadisi’nde kurulacak.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye