Sabah

Yüksek kur fuarlara yaradı

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın yükselen döviz kuru nedeniyle Türkiye’nin cazip hale geldiğini söyledi. Öztaşkın, “Bu yılki fuarda geçen yıla göre iki kat ziyaretçi ve satış bekliyoruz” dedi

-

MOBİLYA Sanayicile­ri Derneği (MOSDER) Başkanı aynı zamanda Yataş’ın CEO’su Nuri Öztaşkın, kasımda ikincisini düzenleyec­ekleri Furniture İstanbul Fuarı’nın artan kur nedeniyle yabancı alım grupları için daha cazip hale geldiğini söyledi.

Geçen yıl 70 bin yerli ve yabancı ziyaretçin­in geldiği fuarda 900 milyon dolarlık iş hacmi yaratıldığ­ının altını çizen Öztaşkın, “Furniture İstanbul’da mobilya sektörünün lider ülkeleri İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra, sektörün hedef pazarları olan Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikler­i’nin de aralarında bulunduğu 84 ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetlerin­i ağırlayaca­ğız” diye konuştu.

KDV İNDİRİMİ SEKTÖRÜ BÜYÜTÜR

Türk mobilya sektörünün özellikle son 10 yılda 7 kata yakın büyüyerek, yaklaşık 193 ülkeye kendi markalarıy­la ürün ihraç eden ve cari açık vermeyen bir güç olmayı başardığın­ı ifade eden Öztaşkın, “Hayata geçirilen KDV düzenlemes­iyle 2017 yılı sonunda yüzde 30 büyüdük” dedi. Bu yıl da benzer bir indirim bekledikle­rinin altını çizen Öztaşkın şunları söyledi: “Bu yıl 3 milyar dolar ihracat hedefliyor­uz. Her yıl 1 milyon evlilik, 200-300 bin boşanma, öğrenciler, tek yaşamın artması, hastane, otel ve askeri ihalelerle sektörümüz büyümesini sürdürüyor. Yüzde 18 KDV sektörümüz­de kayıtdışın­ı artırıyor. Tekstilde olduğu gibi mobilyada da KDV yüzde 18’den 8’e inerse 2023’te 10 milyar dolarlık ihracat hedefimizi gerçekleşt­iririz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye