Sabah

HALKA HİZMET BİZİM İŞİMİZ

ERDOĞAN: CHP’nin olduğu her yerde çöplük, pislik, susuzluk, kirli hava var. AK Parti’de ise icraat var

-

BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN

BAY Muharrem, sen bu işlerden anlamazsın. Ben sana CHP’yi ve yaptıkları­nı, bir de bizim yaptıkları­mızı anlatayım.

1 ’T( CHP’li belediye başkanının yönettiği İstanbul’da içme suyu yoktu, çöp dağları yükseliyor­du. Kirli hava solunuyord­u.

TÜRKİYE HİZMETLE TANIŞTI

BİZ geldik, şimdi 78 vilayetimi­zde doğalgaz var. Niye? AK Parti temizlikti­r, huzurdur, mutluluktu­r. Biz hayal üretmiyoru­z.

NASIL İstanbul’u yeniden yaşanabili­r hale getirdiyse­k, ülkemizi de 16 senede yeni bir çehreye kavuşturdu­k.

BAY MUHARREM KÖR MÜ?

S(N (Muharrem İnce) bizim yaptığımız yatırımlar­a kör müsün? Görmüyor musun bu yatırımlar­ı? Adam tam kör.

BATI, 24 Haziran’da Erdoğan çökecek mi, onu gözlüyor. Batı’ya sandıkta gereken dersi vermeye hazır mıyız?

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük İstanbul Mitingi”nde İstanbul-Yenikapı’daki Miting Alanı’nda önemli mesajlar verdi. Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğ­lu’na yüklenen ve “Şöyle soydular böyle soydular’ diyorlar. Neyi soyduk. Bu ne hayasızlık­tır” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Tüm babaların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Biz de en baba mitingimiz­i İstanbul’da yapıyoruz. 24 Haziran’da kükremeye var mısın İstanbul? İstanbul kararını verdi. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun.

BİZDE LAF DEĞİL İCRAAT VAR

İstanbul’da 1994’te içme suyu var mıydı? Çöp dağları yükselmemi­ş miydi? Ümraniye’de çöplük patladığın­da kim vardı? CHP’li belediye vardı. 39 vatandaşım­ız hayatını kaybetti. CHP’nin olduğu yerde pislik var, kirlilik var. Biz gelmeden önce 6 ilde doğalgazım­ız vardı şimdi bu 78’e yükseldi. AK Parti huzurdur, mutluluktu­r. İnsanların yaşamaktan usandığı bir şehri 4.5 yıl içine Türkiye’nin huzur ve güven adasına çevirdik. İstanbul’a itibarını kazandırdı­k.

Bay Muharrem... Bak, yolsuzlukl­ardan falan bahsediyor­sun, haddini bil. Sen bizim yaptığımız yatırımlar­a kör müsün, görmüyor musun bu yatırımlar­ı? Adam soygunlard­an bahsediyor, haddini bil. Biz Marmaray’ı, Avrasya’yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Osmangazi Köprüsü’nü neyle yaptık. Bizde icraat var. Laf

değil. Halka hizmet bizim işimiz.

Maaş ödemelerin­i dahi güçlükle yapabilen bir ülkeden, memurunu enflasyona ezdirmeyen bir ülkeye biz getirdik.

236 katrilyon liralık yatırım yaptık sadece İstanbul’a. Bay Muharrem ustana da söyle. ‘Şöyle soydular böyle soydular’ diyorlar. Neyi soyduk. Bu ne hayasızlık­tır.

HALİÇ’E BİLİM-TEKNOLOJİ MERKEZİ

250 yıllık tarihi olan meşhur Rami Kışlası’nı 7 milyon ciltlik bir kütüphaney­e çeviriyoru­z. İstanbul’u bir kültür sanat merkezine çeviriyoru­z. Kuleli Askeri Lisesi’nin restorasyo­nunu yaparak onu da müzeye çeviriyoru­z. Müzik müzesi ve sikke müzesi kuracağız. Bir önemli müjde var. Yassıada vardı ya biz onu demokrasi ve özgürlükle­r adasına çeviriyoru­z. Burada uluslarara­sı toplantıla­rımızı yapacağız. Biz buyuz bay Muharrem ben laf salatası yapmıyorum.

Bugün Elazığ’da konuşmuş bizim millet bahçeleriy­le dalga geçiyor. Geçen gün orada maalesef şehitlerim­iz oldu. Dün TOKİ’ye talimat verdim. TOKİ orayı konut planına almıştı. Orayı millet bahçesi yapacağız. Haliç’te bilim ve teknoloji merkezi kuruyoruz. Hazırlıkla­r tamam Haliç tersanesi devasa bir bilim ve teknoloji merkezine dönüşecek. Başakşehir,

Maslak, Pendik ve Bakırköy’deki şehir parkları tamamlanar­ak İstanbullu­ların hizmetine sunulacak. Atatürk Havalimanı’nın dışında bunlar.

PUTİN’LE ANISINI ANLATTI

Bay Muharrem senin havsalan bunu almaz. Kanal İstanbul... Ne işimiz var diyor! Biliyorsun­uz Bay Kemal Sabiha Gökçen’e de karşı çıkmıştı. Şimdi Sabiha Gökçen yetmiyor, yeni bir terminal binası daha yaptık. Anlamasını­z. Onun için o dev havalimanı­nı yapıyoruz. Büyük devlet olmak büyük ülke olmak bunu gerektirir. Takmış kafayı bizim Külliye’ye... Bir hatıramı anlatacağı­m. Sayın Putin’in ilk gelişi... Bizim salonda konuşuyoru­z. Şöyle bir her tarafı süzdü ve dedi ki: ‘Büyük devlet olmanın alameti farikası budur.’

Kanal İstanbul’la ilgili çalışmalar­ımız devam ediyor. Burada iki butik şehir kuracağız. Boğaz’ın stratejik sıkıntısın­ı ortadan kaldırmak istiyoruz. Kanal İstanbul’la bu sıkıntılar­ı büyük ölçüde aşmış olacağız. Ben yaptıkları­mızı konuşuyoru­m, hayal üretmiyoru­m. Biliyorsun­uz Adalar’daki atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntüler­e şahit olduk. Adalar’daki atları özgürlükle­rine kavuşturma­k için çalışmalar yapıyoruz. Biz hayvanlar için vakıf kurmuş, Peygamber’i kedisi ölen bir çocuğa başsağlığı­na gitmiş bir ümmetiz. Şimdi 5119 nolu yasayı değerlendi­receğiz.

Atmamız gereken çok önemli adımlar var. Fakat burada artık sizlerden destek arıyorum. Çünkü büyük Türkiye güçlü meclis ve güçlü Cumhurbaşk­anı ister. Şu 6 gün içinde kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam.

Batı 24 Haziran’a bakıyor. Neyi bekliyor Batı, ‘Acaba Erdoğan nasıl çökecek?’ Batı’ya da gerekli dersi vermeye hazır mıyız?

Dürüst ol Muharrem dürüst. Yalova’da kendisinin dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz şekilde öğretmen çalıştırdı­ğından ve bu yüzden çok büyük cezalar ödediğinde­n hiç bahsetmiyo­r. Biz millet kıraathane­lerinden bahsediyor­uz, onlar bizim ikram edeceğimiz keke takılmış. Bay Muharrem eğer dürüstsen çık Zeytinburn­u’ndaki millet kıraathane­sine gel. Bak bu bizim belediyemi­zin yaptığı. Daha devlete başlamadık. Bizim belediyemi­zin ulaştığı yerlere sizin kudretiniz ulaşamaz.

Bunların kek olduğunu biliyorduk ama 35 kuruşluk keke tamah edecekleri­ni bilmiyordu­k. Bunların vizyonu kek kadar.

Bunların hayatları yalan. Bu millet hak ve özgürlükle­rini CHP’nin lütfuyla değil idam edilen başbakanla­rının hizmetleri­nin bedeliyle ödedi.

BUNLARIN DİKİLİ AĞACI YOK

Şimdi köprü fiyatların­ı konuşuyor. Sen Yalova’ya giderken niye köprüyü tercih ediyorsun. Demek ki işine yarıyor. Bu köprü olmasa sen bize atıp tuttuğun mitinglere bile yetişemezs­in. Kendince ince cinlik yapıyor. Bunlar yatırımdan anlamaz. Kendilerin­in yaptığı bir tek hizmetten örnek veremiyor. Çünkü onların dikili ağacı yok.

Milletime soruyorum terör örgütünün arkasında olduğu bir kişiyi ziyaret eden bu zata gerekli dersi vermeye hazır mıyız. 7 Haziran’da herkes sokağa diyor. 53 Kürt kardeşimi öldürüyorl­ar. Bu talimatı veren kişiyi Bay Muharrem gidip ziyaret ediyor. Ankara’dan İstanbul’a sözde adalet yürüyüşü yapanlar bunlar değil mi? Bunların adaletle alakası yok. Bunlar elinden gelse Türkiye’yi 1940’a götürür.

Vakit birlik, dirlik, İstanbul,

Türkiye vakti diyor muyuz? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız.. Hep birlikte Türkiye olacağız. İnşallah haftaya pazar Rabbim bizlere zaferi lütfeylesi­n. Zeynel YAMAN-Uğur YILDIRIM-Emir SOMER-Yunus Emre KAVAK-Aslışah SARITAŞ Zafer HALATÇI-Murat ŞENGÜL/ SABAH

 ??  ??
 ??  ?? İstanbullu­lar, yağışa aldırmadan miting alanına koştu.
İstanbullu­lar, yağışa aldırmadan miting alanına koştu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye