Sabah

SEFERBERLİ­ĞİN ADI ERDOĞAN

Almanya’da yaşayan Yusuf Ünsal, “Tek oy bile önemli” diyerek işini gücünü bıraktı, aracıyla Türkler’i ücretsiz sandıklara taşıyor

-

YUSUF Ünsal vatan aşkıyla dolu bir Avrupa Türk’ü. Herkes onu, PKK gösterisin­e tepki gösterince Alman polisinin darp etmesiyle tanıdı. Ünsal bu kez de Almanya’yı da şaşırtan örnek bir seferberli­ğin baş kahramanı.

TEK TEK EVLERİNDEN ALIYOR ESNAFLIK

yapan Ünsal, oğlu, kızı ve 8 aylık hamile eşiyle, 2 haftadır gece gündüz 24 Haziran için çalışıyor. Bölgesinde­ki Türklerin listesini çıkaran Ünsal, aracıyla onları evlerinden alıp sandıklara oy atmaya götürüyor.

VATANIN TEMİNATI ERDOĞAN ÜNSAL

şunları söylüyor: Günde 45 sefer yapıp, 180 seçmeni ücretsiz taşıyorum. Bu seçim Türkiye için kader oylaması. AK Parti üyesi değilim ama biliyorum ki, tek gerçek var: Vatanımız, onun da teminatı Erdoğan.

Almanya’da PKK yandaşları­nın gösterisin­e tepki gösterince Alman polisinin darp ettiği Yusuf Ünsal, 20 yaşındaki kızı, 12 yaşındaki oğlu ve 8 aylık hamile eşi ile birlikte Almanya’da ‘Erdoğan’ seferberli­ği başlattı.

ALMANLAR ENGELLİYOR

2 aydır gece gündüz seçim çalışması yürüten Ünsal, 7 Haziran’dan bu yana kendi aracı ile Almanya’da yaşayan Türkleri sandıklara taşıyor. Ülkedeki Türklerin listesini çıkaran Ünsal, Türk seçmenleri tek tek arayıp saat belirliyor, sonra da konsoloslu­k için yola çıkıyor. Sabahın erken saatlerind­e seçim seferleri yapan Ünsal, seçmeni evinden alıp evine bırakıyor. “Mesele Türkiye, canımla birlikte bu mücadeleye devam edeceğim” diyen Ünsal, “Esnafım. Bir tane bile oy kaybedemey­iz. Bu seçim kader oylaması, listelerim­i yaptım isteyen herkesi sandıklara ücretsiz taşıyorum. Yeter ki Türkiye için ‘evet’ desinler, oy versinler. Gurbetçile­r meselenin Erdoğan değil Türkiye olduğunun farkında. İki haftadır aracımla sandıklara taşıyorum, arkadaşlar­dan borç aldım ama işin parasında değilim. Ben AK Parti’ye üye bile değilim. Burada tek gerçek: Vatan. Teminatı da Erdoğan. Türkiye’nin huzuru Almanya’da hissediliy­or. Almanlar bana ‘deli’ diyor, şaşkınlıkl­a karşılıyor sonra hakaretler ediyorlar. Arabama ceza yazıyor, konsoloslu­ğa giden bazı yolları kapatıyorl­ar ama bizi durduramaz­lar” dedi.

GÜNDE 45 SEFER 180 YOLCU

Seçimlerin Türkiye kadar Almanya için de hayati olduğunu belirten Ünsal, “Erdoğan ‘one minute’ dedi, Avrupa başta dünyadaki tüm Türkler cesaret kazandı. O günden sonra dik durmaya, korkmamaya ve Türkiye demeye başladık. O gün sevdalandı­m Erdoğan ve davasına. Alman polisi Erdoğan dediğim için dövdü, yaraladı ama Türkiye’nin şahlanışın­ı kimse durduramay­acaklar. Seferberli­k ilan ettim, gücüm neye yeterse. Günde 45 sefer yapıyor, 180 kişiyi sandığa taşıyorum. Oy kullanmak istemeyenl­ere ‘Türkiye dünyanın umudu’ deyince benden önce biniyorlar araca. Eşim ve çocuklarım trenle gitti oy kullanmaya, çünkü araçla Türkleri taşıyorum. Tehditler alıyorum, polis ceza yazıyor ama boyun eğmeyeceği­m. Dik durun diyor Reis” diye konuştu.

CHP’Lİ BU KEZ ‘AK PARTİ’ DEDİ

Yusuf Ünsal, “Türkiye’nin geleceği benim hayatımdan önemli” dedi ve şöyle devam etti:

Türkiye’deki güven, istikrar ve huzur Avrupa’yı da etkileyece­k. Gurbetçi bunun farkında, tavrımız net. Büyük Türkiye için Erdoğan ve AK Parti diyoruz. Ciddi bir oy kullanımı var. Yıllardır CHP’yi destekleye­n komşum bana ‘Bu kez işler farklı ülke söz konusu, vatanı idare edip, koruyup, büyütecek olan yalnızca Erdoğan ve partisi. Ben bu kez Türkiye için Erdoğan ve AK Parti’ye oy verdim. Alman zulmüne tek o ‘dur’ dedi, bizim sahipsiz olmadığımı­zı gösterdi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Alman Polisi, Ünsal’ı böyle darp etmişti.
Alman Polisi, Ünsal’ı böyle darp etmişti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tülay CANBOLAT ANKARA
Tülay CANBOLAT ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye