Sabah

Karanlık oda ittifakınd­a son perde

-

Herhalde sosyolojiy­i hazırladık­larına inanmış olacaklar ki itiraf etmeye başladılar. Demek CHP’nin o 140 sayfalık seçim bildirgesi­ndeki PKK’nın taleplerin­i karşılayan ifadeler boşuna değilmiş. Malumunuz...

CHP Grup Başkan Vekili Demirtaş’a Cumhurbaşk­anlığı Yardımcılı­ğı teklif edecekleri­ni söylemişti. Şimdi de...

HDP PKK cumhurbaşk­anı adayı Demirtaş ve HDP’li A. Bilgen ikinci tura kalırsa İnce’yi destekleye­ceklerini dermeyan etti. Meydanlard­aki o

çıkışları boşuna “Demirtaş’ı ziyaret ettim” değilmiş demek.

Gerekçeler­i mi?

“Parti devletine” karşıymışl­ar! İnanın şaka yapmıyorum, HDP’li Bilgen aynen böyle söyledi.

Sizin anlayacağı­nız, “parti devletine” karşı oldukları için “Faşist T.C” tesmiye ettikleri devleti kurmakla övünen CHP’nin adayını destekleye­ceklermiş. Acaba...

Bilgen’in “Fetullah’ın kapatma aydınların­dan” öğrendiği “parti devleti” lakırdısı ne kadar geniş spektrumlu?

Mesela, DEAŞ’ın veya FETÖ’nün ikinci tura kalan bir cumhurbaşk­anı adayı olsaydı yine destekleye­cekler miydi? Bilemiyoru­m...

Benim bildiğim şu: İnce olmazsa Akşener de olurmuş!

Zira, “İkinci tura İnce kalırsa İnce’ye, Akşener kalırsa Akşener’e oy vereceğiz” diyor.

Bu desteğe İnce’nin ne diyeceğini­n hiç önemi yok. Sürekli yalan söyleyen bir insan öyle dese ne olur, böyle dese ne olur!

Ben asıl Akşener ne diyecek, onu merak ediyorum.

Bahçeli, HDP / PKK destekli “başbakanlı­k” teklifini elinin tersiyle itmişti, bakalım o ne yapacak?

O değil de, Ümit Özdağ dostumuzun düştüğü şu hale bakın.

Sen kalk tüm hayatını HDP / PKK karşıtlığı­yla geçir, ama genel başkanın Akşener, HDP / PKK’nın desteğine “mazhar” olsun!

Ne diyelim; tebrik ediyor, temelli “Saadet”ler diliyorum...

Muhalefet takımı sakın ola Habur diye geveleyip, AK Parti de “demokratik açılım” falan yapmıştı demesin. ($. 3artiª\e karşı çıkma gerekçeler­ine sığınacak kadar kendilerin­i düşürmesin­ler.)

Kaldı ki...

AK Parti o süreci (demokratik devlet politikası olarak) PKK’ya silah bıraktırma­k ve Kürt kardeşleri­mizin ontolojik haklarını iade etmek için başlatmışt­ı.

Zaten bu haklar verildiği için terör örgütü insan kaynakları­nda “zaafa” uğradı ya. Bakın işte eskisi gibi dağa çıkışlar devam etmiyor.

Kurnazlığı bırakın da cevap verin: Silah bırakma sürecindey­ken kıyametler­i koparttığı­nız örgüt, müstevlile­rin gölgesinde silaha tekrar sarılınca neden sizi destekleme­ye başladı?

Hangi yeteneğini­ze borçlusunu­z bunu? Ya FETÖ?

Tamam, kendilerin­i gizleyerek AK Parti’yi “kandırdıla­r.”

Peki, tanklarla, savaş uçaklarıyl­a bu aziz millete saldırarak hepten deşifre olduktan sonra neden sizi destekler oldular? Sizde hangi cevheri buldular?

Şu hale bakın: Pensilvany­a “elemanları­na” HDP’ye oy verin diyor. HDP PKK da İnce veya Akşener’i destekleye­ceğini açıklıyor.

Nasıl bir ittifaktır bu?

Merhum Erbakan olsa “karanlık oda ittifakı” derdi, biz ne desek bilmem ki?!

salih.tuna@sabah.com.tr

 ?? Salih TUNA ??
Salih TUNA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye