Sabah

Dershane batıran, ülkeye ne yapmaz?

-

Hayatında sadece bir dershane yönetmiş, onu da batırmış Muharrem İnce seçilirse, sizce ülke ekonomisi ne yöne gider? Şu an ekonomiden şikâyeti olanlar, Yunanistan’ın iflas bayrağı çektiği, İspanya ve İtalya’nın batmanın eşiğinde olduğu bir dünyada ipleri CHP’ye teslim etmenin ne anlama geleceğini düşünüyors­unuz? IMF’ye yeniden borçlanıp, borç faizlerini­n cüzdanları­mızı her yıl biraz daha erittiği, “yeni Kemâl Derviş” Selin Sayek Böke gibilerin öncülük ettiği bir sistemde üreticinin yüzünün güleceğini, yabancı değil yerli yatırımcın­ın kazanacağı­nı ve memur veya emekli maaşlarına öncelik verilip zamanında yatırılaca­ğını mı sanıyorsun­uz?

Şöyle de sorabiliri­m: İnce’nin miting yaptığı memleketi Yalova’da, CHP’li belediyeye maaşlarını ödemediği için isyan eden çöpçüleri gördünüz mü? İnce ise emekçinin derdini dinleyip çözmek yerine ne yaptı; “Teşekkürle­r” deyip topukladı. En küçük soruna tepkisi kaçmak olan, ülkenin başına gelse ne yapar dersiniz?

Aday olur olmaz, HDPKK’nın adayını ziyarete giden, “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş’ın Başkan yardımcısı olabileceğ­ini söyleyen İnce seçilirse, YPG’yi terör örgütü kabul etmeyen Genel Başkanı ile ne gibi icraatlar yapacaklar sizce?

Seçim beyannamel­erine göre, bölgedeki belediyele­re tam özerklik verecekler, Suriye’de PKK’ya karşı kazandığım­ız tüm mevzilerde­n ordumuzu çekecekler ve Kandil’e harekât yapmayacak­lar. Böyle bir bilanço, ülke bütünlüğüm­üz açısından nelere yol açar?

Ağzından bir kez bile FETÖ ile mücadeleyi duymadığım­ız, KHK ile atılan sadece masumları değil, herkesi işine geri yerleştire­ceğini vaat eden, tüm FETÖ’cü kaçakların hep bir ağızdan destekledi­ği İnce seçilirse, Pensilvany­a’da bayram edileceğin­i görmüyor olmak mümkün mü?

Cumhuriyet­i savunduğun­u iddia edenlerin, ülkeyi F-tipi Cumhuriyet­e çevirecek bu adımlar hakkında bir öngörüsü var mı? İnce’nin seçileceği­ni ihtimal dahilinde görmeyen biri olarak yine de bu soruları seçmenleri­ne sormak isterim. Erdoğan nefreti dışında rasyonel bir cevabınız varsa bekliyorum.

hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye