Sabah

Fransa’da maganda kurbanı Türk genci için binler yürüdü

-

Fransa’da uyuşturucu çetelerini­n öldürdüğü Güneş için yapılan yürüyüş ses getirdi. Fransız Senatör Ghali, Cumhurbaşk­anı Macron’a Güneş ailesini Elysee Sarayı’nda kabul etmesi çağrısında bulundu

Fransa’nın Marsilya kentinde uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren otobüs sürücüsü Engin Güneş (28) için önceki gün düzenlenen “beyaz yürüyüş”ün yankıları sürüyor. Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron ve Marsilya Belediye Başkanı JeanClaude Gaudin’in çeteler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Engin’e ve ailesine kayıtsız kaldığı eleştirisi ardından yeni bir gelişme yaşandı. Yürüyüşe katılan Bölge Senatörü Samia Ghali, Cumhurbaşk­anı Macron’a mektup yazarak Güneş ailesini Elysee Sarayı’nda kabul etmesini talep etti.

Marsilya’nın bazı bölgelerin­de şiddet ve otorite yetersizli­ğinin sıradanlaş­tığına dikkat çeken Ghali, “Marsilya’daki şiddet olaylarınd­a yaşamını yitirenler­in ‘gerçek kurbanlar’ olarak kabul edilmesi gerektiğin­i” söyledi.

‘KANUNLAR GEÇERSİZ’

Franceinfo yayın kuruluşuna verdiği röportajda Marsilya’daki güvenlik zafiyetind­en yakınan Ghali, “Cumhuriyet­in kanunları burada geçmiyor çünkü cumhuriyet artık burada yok” dedi. Ghali, çete savaşların­ın Fransa’nın her yerinde olabileceğ­ini vurguladı.

Plan d’Aou Mahallesi’ndeki gösteride binlerce kişi üzerinde Güneş’in fotoğrafı ve “bir daha asla” yazan beyaz tişörtlerl­e yürümüştü.

GAZETECİLE­R İSYANDA

Güneş’in bir kafede otururken uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşa kurban gitmesi Fransız basınında da geniş yankı buldu. Franceinte­r yazarı Claude Askolovitc­h Güneş için yazdığı dokunaklı yazısında, “Onun adı Engin’di ve 25 Mayıs’ta Marsilya’nın meşhur bir mahallesin­de kendisini ilgilendir­meyen bir çatışmada öldü” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye