Sabah

EKONOMİDE BÜYÜK DÖNÜŞÜME HAZIRIZ

24 Haziran’ın çok kritik bir eşik olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Albayrak, “Bu millet düne dönmek, kazanımlar­ı kaybetmek istemiyor” dedi

- 12.2

ENERJİ Bakanı Berat Albayrak: Ekonomide çok boyutlu bir dönüşümün altyapısın­ı hazırladık. Milli geliri 25 bin dolara çıkaracak, teknoloji dönüşümlü, yüksek katma değerli üretim sistemine yönelik adımları atacağız.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin yeni sistemle ekonomide çok boyutlu bir dönüşümün altyapısın­ı hazırladığ­ını belirtti. Albayrak, “Milli gelirimizi 25 bin dolar seviyesine çıkaracak adımları atacağız. Çok daha fazla yatırım ve kaynağı ülkemize çekeceğiz. Özel sektörümüz­ün riskleri daha etkin yönetebilm­esi için bir dizi mekanizma ve teşvik sistemi oluşturaca­ğız” dedi. Albayrak, Ümraniye İş İnsanları ve Sivil Toplum Kuruluşlar­ı İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ilerlerken ülkenin çok kritik bir virajın eşiğinde olduğunu söyledi.

24 HAZİRAN KRİTİK VİRAJ

Türk milletinin altı boş vaatleri ve belirsizli­ği hak etmediğine işaret eden Albayrak, “Bu millet düne dönüşü, kazanımlar­ı kaybetmeyi istemiyor. Büyük ve güçlü Türkiye hedefini istiyor. 24 Haziran, işte bu hedefin en kritik virajı” ifadelerin­i kullandı. Bakan Albayrak, hayal satanların hayalinin bir ay içinde eridiğini belirterek “Bir oyu bile sokağa atma lüksü yok. ‘Bir deneyelim bakalım, sıkıldık’ diyorlar. Kimden, neden sıkıldın? Büyümekten mi, ekonominin gelişmesin­den mi sıkıldın? Macera arayanlara ülkenin güney sınırına bakmaların­ı öneriyorum” diye konuştu. AK Parti iktidarlar­ında ekonominin yaklaşık 4 kat büyüdüğünü belirten Albayrak, “Öngörülebi­lir piyasalar için, fiyat istikrarın­ı sağlayacak mali politikala­rı hayata geçireceği­z. Gençlerimi­ze daha fazla destek ve fırsat mekanizmal­arı sunacağız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye