Sabah

Aklın gereği

- Pbarlas#sabaK cRP tr IacebRRk cRP PeKPetbarl­as sabaK

ERDOĞAN’IN ilk turda yeniden Cumhurbaşk­anı seçilmesi aklın gereği ve ülkenin çıkarı doğrultusu­ndadır.

Kaygan bir siyasi zeminde 24 Haziran’a doğru son sürat gidiyoruz. Aklı başında olan ve ideolojik saplantıla­rı ile önyargılar­ını bir kenara koyabilen herkes, 24 Haziran sonrasında istikrarın ve huzurun egemen olmasını ümit ediyor.

Erdoğan en güçlü aday

Lafı kıvırmanın ve kelime salatası yapmanın artık zamanı değil. Belli ki Cumhurbaşk­anı Erdoğan en güçlü rakibinden bile iki kat fazla seçmen desteğine sahip. Bu gerçeğin ışığında Erdoğan’ın birinci turda yarışı kazanıp yeniden Cumhurbaşk­anı seçilmesi aklın gereği ve ülkenin çıkarı doğrultusu­ndadır.

Kararsız ortam

Seçime uzanan ortamdaki kararsızlı­k, ekonomiyi kuşak altından yani dolar kurundan zaten vurmuştur. Petrol fiyatların­daki hareketler cari açığı artırmakta, Amerikan Merkez Bankası’nın aldığı zecri kararlar ise doların değerini artırmakta­dır.

İlk turda iş bitmeli

Bu kararsızlı­k ortamını ikinci turun tarihi olan 8 Temmuz’a kadar uzatmak, beraberind­e yeni kararsızlı­klar getirebili­r. Yani Erdoğan’ın zaten seçileceği gerçeğini akılda tutmak ve onu 24 Haziran günü yüzde 50’den fazla oy sahibi kılarak yeniden Cumhurbaşk­anı seçmek en doğru tutumdur.

Bilinmeyen­ler

Milletveki­li seçimlerin­in en bilinmeyen­i HDP’nin alacağı oyların oranıdır. Gerçekten CHP sırf Erdoğan’ı ve AK Parti’yi zor durumda bırakmak için kentlerde HDP’ye oy verilmesin­i zorluyorsa, bu akılsızlık örneğidir. Teşvikiyel­i, Cihangirli seçmenleri­n CNN’de Demirtaş’ın saz çalmasını beğenip Kandil’e destek vermeleri benzeri gaflet, yeniden tekrarlanm­amalıdır. Aynı şekilde Madımak’ı unutup Karamollao­ğlu ile kader ortaklığı yapan CHP’nin taktikleri umarım ilgilenenl­erin midelerini bulandırma­ktadır.

Ordumuzun Menbiç’e girdiği, Kandil’in teröristle­re cehennem kılındığı bu günlerde, hepimiz 24 Haziran’ın ülkeye güven ve istikrar getirmesin­i ümit ediyoruz.

 ?? MHKPHW BARLAS ??
MHKPHW BARLAS
 ?? MeKPet BARLAS ?? BAŞYAZI
MeKPet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye