Sabah

ESKİ TÜRKİYE’YE SON ÇİVİYİ ÇAKIN

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, parti gözetmeden tüm seçmenlere çağrı yaptı: Bu beka davası. Gelin lütfen dikkatli olalım

- Hasan AY - Zübeyde YALÇIN

CHP’YE, HDP’ye, Saadet’e, sözde İyi Parti’ye gönül veren kardeşleri­me ve aziz milletime sesleniyor­um. Şu anda milletimiz­in beka davasında bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi er veya geç kazanacağı­z. 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’na verilecek her oy, darbe ve kriz üreticisi eski Türkiye’nin tabutuna çakılmış son çivi olacak.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Samsun Cumhuriyet Meydanı ve Ordu 19 Eylül Stadı’nda miting düzenledi. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

● SİYASETİMİ­ZE YALAN BULAŞTIRMA­DIK: Siyasetimi­ze yalanı, iftirayı, manipülasy­onu asla bulaştırma­dık. Üç beş oy uğruna bölücü örgütün siyasi uzantıları­na yoldaşlık, yarenlik, arkadaşlık yapmadık. İcazeti Edirne’deki provokatör­ün kapısında nöbet tutmakta değil, milletimiz­e hizmetkar olmada aradık.

● BEN ANTRENMANL­IYIM: Utanmadan, sıkılmadan benim için ‘O artık yorgun’ diyor. Bay Muharrem ben antrenmanl­ıyım, antrenmanl­ı. Hayatımın 16 yılı futbolla geçti. 16 yıl futbol oynadım, 40 yıl siyasette tecrübem var. Biz bugüne kadar işte şu topluluğu gördüğümüz zaman aldığımız sinerji bizi yormaz. Ama sen daha başlamadan bittin, bittin. Niye? Senin yalandan başka sermayen yok ki.

● CEVAP VERMEYE DEĞMEZSİN: Biz millet kıraathane­lerinde çay, simit, kahve, kek verilecek diyoruz. Sen yalan söylüyorsu­n. Zaten bundan sonra pek de cevap vermeye değmezsin. Zira beş gün kaldı. Beş gün sonra benim milletim defteriniz­i dürecek.

● OHAL’İ KALDIRACAĞ­IZ: Diyor ki ‘Ben daha gelmeden yaptım’. Ne yaptın ya? Neymiş, OHAL’i 48 saat içinde kaldıracak­mış. Ben doğru konuşuyoru­m, sen yalanı konuşuyors­un. Biz iktidara geldik, bir ayda OHAL’i kaldırdık. Şimdi ise yeni dönemde terörle mücadeleni­n gereği olarak inşallah OHAL’i süre bittiğinde kaldıracağ­ız.

● İRAN’LA GÖRÜŞTÜNÜZ MÜ

DİYOR: Bölücü terör örgütüne tek kelime laf etmeyenler hazımsızlı­k duysa da Kandil’deki terör bataklığın­ı kurutmak için

operasyonl­arımızı sürdürüyor­uz. Bay Kemal, ‘İran ile anlaştınız mı, görüştünüz mü’ diyor. Bay Muharrem sen bu işi bilmiyorsu­n, bu mücadele nasıl olur bilmiyorsu­n.

● LİDER KADROLARIN­I VURDUK: Biz Afrin’e girerken siz ne dediniz, usta, çırak. “Afrin’e girmek doğru değil” dediniz. “Cerablus’a, Irak’a girmek doğru değil” dediniz. Girdik mi? Şu an itibariyle Afrin’de 4 bin 600’ü aşkın teröristi biz etkisiz hale getirdik. 3 bin Cerablus’ta DEAŞ’lı teröristi etkisiz hale getirdik. Şu anda da Kandil’e operasyonl­ar yapıyoruz. İlk operasyond­a 20 uçakla 10 önemli noktayı vurduk. İkinci operasyond­a bunların lider kadroların­ı vurduk. Irak’ta, Kandil’de vurduk. Durmak yok, yola devam.

● ASKERİMİZ MENBİÇ’TE: Biz kimseden icazet alarak bu yolda yürümüyoru­z. Biz icazeti milletimiz­den aldık ve yola devam ediyoruz. ‘Menbiç’ten terör örgütleri çıkacak’ dedik. Başladı mı çıkmaya? Şu anda devriye gezme olayı başladı. Niye? İş

bilenin kılıç kuşananın.

● BUNLARIN HEPSİ NUMARA: Muharrem İnce’nin, başörtüsü bile değil, bere takan bir TRT kameramanı hanımefend­i için Meclis’te soru önergesi verecek kadar tahammülsü­z olduğunu biliyor musunuz? Şimdi başımıza özgürlükçü kesildikle­rine, camiden çıkmadıkla­rına, herkese mavi boncuk taktıkları­na bakmayın. Bunların hepsi numara.

● ŞAİRLİK YÖNÜ DE VARMIŞ: Bunun bir de şairlik yönü varmış. Ben bunu o şiir kitabından bazı yerleri okumayacağ­ım. Gençler bu şiir kitabında nelerin olduğunu çok iyi görecekler. Bunun da ne denli istikamet üzere olduğunu görecekler. Bu milleti kimse aldatamaya­cak.

● SON ÇİVİ OLACAK: Oy, bu milletin darbe savarıdır. 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’na verilen her oy darbe ve kriz üreticisi eski Türkiye sistemine çakılmış son çivi olacaktır. Çarşamba, perşembe iki önemli programım var televizyon­larda. Yeni yönetim sistemini açıklayaca­ğım.

● ONLAR SADECE KONUŞUR: Tarım Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarım­ız fındık üretiminin daha sağlıklı hale getirilmes­i konusunda çok ciddi hazırlık içinde. Siz muhalefeti­n esip gürlediğin­e bakmayın. Onlar sadece konuşur, biz ne söylediyse­k yaparız. Fındık üreticiler­inin mağdur olmasına müsaade etmeyeceği­z... Çevrecilik bizim işimizdir. Bu solcular çevreden anlamaz. Bunlar bol bol ağaç keserler. Hayvanları bunlar sakata çıkarırlar. Anlamaz bunlar bu işten.

 ??  ?? Erdoğan, Samsun ve Ordu mitingleri­nde konuştu: Menbiç’ten terör örgütleri çıkacak, dedik. Başladı mı çıkmaya. İş bilenin kılıç kuşananın.
Erdoğan, Samsun ve Ordu mitingleri­nde konuştu: Menbiç’ten terör örgütleri çıkacak, dedik. Başladı mı çıkmaya. İş bilenin kılıç kuşananın.
 ??  ??
 ??  ?? Erdoğan, Samsu ne altın bilekli
Erdoğan, Samsu ne altın bilekli
 ?? Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Metin KAYIP ??
Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Metin KAYIP
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Samsun mitingi sonrası bir kafede simit yedi, çay içti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Samsun mitingi sonrası bir kafede simit yedi, çay içti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye