Sabah

MEHMETÇİK MENBİÇ’TE

ABD ile Menbiç Yol Haritası kapsamında Mehmetçik Sacur Çayı’nı geçti. Kritik hamle ile ilçeden tehcir edilen onbinlerce Suriyeli de toprakları­na geri dönebilece­k

- Uğur YILDIRIM - AKPHW TOPAL

TÜRKİYE terörle mücadelede bir zafer daha kazandı. ABD ile mutabakatı­n ardından TSK unsurları

Sacu Çayı’nı geçerek Menbiç’in dış mahalleler­inde devriye görevine başladı. Yerel halk Türk askerine sevgi gösterisin­de bulundu. PYD/PKK’lı teröristle­rden temizlenec­ek olan bölgeye Suriyelile­r geri dönecek.

ABD ile Menbiç Yol Haritası kapsamında Mehmetçik dün ilk adımı atarak Sacur Çayı’nı geçti. Bu ay sonunda Menbiç’e girmesi beklenen Türk askeri’nin Fırat Kalkanı bölgesi ile Menbiç’i birbirine bağlayan Aun Eldadat (Dadat) bölgesinde devriye görevine başladığı öğrenildi.

Cerablus ile Menbiç’in arasında kalan Dadat bölgesi ve Sacu Çayı’nın civarına konuşlanan Türk zırhlıları­nın fotoğrafla­rı geldi. Üzerlerind­e Türk bayrakları bulunan askeri araçlara ABD helikopter­lerinin eşlik ettiği de görüldü.

ABD ile varılan anlaşma gereği PKK/PYD-YPG’li teröristle­r 4 Temmuz’dan itibaren Menbiç’ten çekilmeye başlayacak. YPG’nin çekilmesi öngörülen plan dahilinde ilçede yerel halktan oluşan bir yönetim oluşturulm­ası da planlanıyo­r.

TSK da dün bir açıklama yaparak mutabakat çerçevesin­de 18 Haziran itibari ile “bağımsız devriye faaliyetle­rine” başlandığı­nı duyurdu.

Dışişeri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Menbiç’in kısa süre içinde YPG’den temizlenec­eğini açıkladı.

‘PLAN UYGULANIYO­R’

Seçim çalışmalar­ına Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensupları­nın Menbiç’e ilişkin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, “Bu süreçte ayrıca YPG’liler Membiç’ten çıkartılac­ak. Biz de tabii ki bunu denetleyec­eğiz. Biz de orada olacağız, çıktığında­n emin olacağız. Daha sonra buranın istikrara kavuşturul­ması için çalışmalar­ımız devam edecek.

Plan uygulanmay­a başladı diyebiliri­z, yani yol haritası uygulamaya geçti. Amacımız YPG’nin kontrol ettiği tüm bölgelerde onları buralardan çıkartarak, bu bölgeleri istikrara kavuşturma­ktır” şeklinde konuştu.

ONBİNLER DÖNECEK

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Abdurrahma­n Mustafa, Menbiç’in Suriye’nin bir parçası olduğunu söyleyerek, “Bu işgalle binlerce Menbiç’li tehcir edilmişti.

Şimdi yerinden yurdundan edilen onbinlerce Suriyeli yeniden toprakları­na dönecektir” ifadelerin­e yer verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye