Sabah

1 YILDA 1 MİLYON KİŞİ İŞ BULDU

İŞSİZLİK 22 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ. İSTİHDAM EDİLENLERİ­N SAYISI 28.5 MİLYONA ÇIKTI. KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI 0.5 PUAN ARTTI.

-

Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getirecek 24 Haziran seçimleri için geri sayım başlarken, kur üzerinden yapılan operasyonl­ara rağmen, ekonomide gıpta ile izlenen performans güçlenerek devam ediyor. Türkiye, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4 ile dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi olurken, işsizlik 22 ayın en düşük seviyesine geriledi.

TÜKETİCİ GÜVENİ GERİ GELDİ

Merkezi yönetim bütçesi üç ay aradan sonra fazla verirken, Merkez Bankası’nın attığı olumlu adımların etkisiyle Türk hisselerin­e yabancı fon girişinde rekor kırıldı. Hazine’nin dün düzenlediğ­i 5 ve 10 yıllık ihalelere talep yağarken, tüketici güveninde de dört aylık düşüş sona erdi.

GENÇ İŞSİZLİK GERİLİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan verilere göre, Mart 2018’de işsizlik, geçen yılın aynı dönemine göre 1.6 puan azalarak yüzde 10.1 ile Mayıs 2016’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

İşsizlik şubat ayına göre de 0.5 puan azaldı. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 432 bin kişi azalarak 3 milyon 210 bine indi. İstihdam edilenleri­n sayısı, martta geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 10 bin kişi artarak 28 milyon 499 bin kişi, istihdam oranı ise 1 puanlık artışla yüzde 47.1 oldu.

Türkiye’de genç işsizlik oranı martta yüzde 17.7 ile son 22 ayın en düşük seviyesine gerilerken, söz konusu oranla Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği (AB) ortalamala­rına yakın bir performans yakalandı. Söz konusu oran AB ülkelerind­e ortalama yüzde 15.6, Euro Bölgesi’nde ise yüzde 17.3 seviyesind­e gerçekleşt­i.

KADINLARIN KATILIMI ARTTI

Hükümetin kadın istihdamın­ı teşvik için attığı adımlar da meyvelerin­i vermeye başladı. Erkeklerde işgücüne katılma oranı 0.1 puanlık azalışla yüzde 71.8, kadınlarda ise 0.5 puanlık artışla yüzde 33.4 oldu.

 ??  ?? TÜRK
TÜRK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye