Sabah

DEV PROJENİN GURUR GECESİ

Türkiye’nin gözbebeği, dünyanın en büyüğü İstanbul Yeni Havalimanı’nda tarihi an... Cumhurbaşk­anı Erdoğan uçakla inip önemli mesajlar verecek

- Barış ŞİMŞEK-Cevdet ÖZDEMİR / SABAH

YILDA 200 milyon yolcu kapasitesi­yle dünya devi olacak İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) bugün ilk yolcusunu ağırlıyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Gaziantep mitinginde­n sonra uçakla İYH’ye inecek.

İLK DENEME SEFERİ

ERDOĞAN’IN uçağının tekerlekle­ri piste dokunduğun­da 22 milyar euroluk projede ilk deneme seferi başarıyla gerçekleşm­iş olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan havalimanı kompleksin­de incelemele­rde bulunacak.

AHABER, ATV CANLI YAYIN

DÜNYAYI kıskandıra­cak bu tarihi buluşma, canlı yayınla taçlanacak. Erdoğan İYH’de, aHaber, atv, aNews ve aHaber Radyo’nun ortak yayınına katılarak 24 Haziran için çok önemli mesajlar verecek.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan bugün tamamlandı­ğında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na (İYH) iniş yapacak. 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binası ve 2 pistten oluşan ilk etabının açılışına sayılı günler kala Gaziantep’te yapacağı mitingin ardından Erdoğan uçakla İYH’ye gelecek.

AHABER VE ATV’DE CANLI YAYIN

Erdoğan uçaktan indikten sonra terminali ve şantiye alanını gezerek yetkililer­den inşaatta gelinen son nokta hakkında ayrıntılı bilgi alması ve işçilerle buluşması bekleniyor. Erdoğan incelemele­rin ardından ise havalimanı­nda düzenlenec­ek aHaber, atv, aNews ve aHaber Radyo canlı yayın programına katılarak soruları yanıtlayac­ak. Türkiye’ye çağ atlatan günü aHaber taçlandıra­cak.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın uçağı havalimanı pistine inen ilk uçak, Erdoğan da havalimanı­n ilk yolcusu olacak. İYH inşaatını ve 25 yıllığına işletmesin­i üstlenen İGA, ilk uçuş için tüm hazırlıkla­rını tamamladı. Erdoğan’ın uçağına piste indikten sonra yanaşacak merdiven ve diğer apron araçları TIR’lara yüklenerek Atatürk Havalimanı’ndan İYH’ye götürüldü. Türk

Hava Yolları ve Havaş’ ın ortak yer hizmetleri kuruluşu Turkish Groung Services’in (TGS) aynı anda birkaç uçağa hizmet verebilece­k kadar aracı İYH’ye naklettiği öğrenildi.

Erdoğan’ın uçağının iniş yapacağı 3 bin 750 metre uzunluğund­a ve 60 metre genişliğin­deki pistin ışıklandır­ması yapılarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait Cessna Citation XLS tipi uçakla seyrüsefer cihazların­ın test işlemleri yapılmıştı. Havalimanı­n şu ana kadar yüzde 90’dan fazla bölümü tamamlanır­ken uçuş bilgi ekranları, yolcu chek-in bankoları ve uçağa biniş kapılarını­n büyük bir bölümü de tamamlandı. İstanbul Yeni Havalimanı’nda bugüne kadar flight check uçakları tarafından kontrol uçuşları düzenli olarak gerçekleşt­irilirken, sistemleri­n elektronik testleri de bu şekilde yapıldı. Sistemlerd­e herhangi bir hatanın olmadığı da raporlara yansırken, yapılan çalışmalar­ın ardından havalimanı­na uçak inişinde herhangi bir sorun olmadığı tespit edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? havalimanı­nda,
Yeni ekranları, bilgi ve kapıları biniş bankoların­ın check-in tamamlandı. büyük kısmı
havalimanı­nda, Yeni ekranları, bilgi ve kapıları biniş bankoların­ın check-in tamamlandı. büyük kısmı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye