Sabah

‘KANATSIZ KUŞ’ 9 ay sonra köyünde

-

Ağrı Diyadin’de bir güvercini kurtarmak isterken yüksek gerilim hattına kapılan ve iki kolunu kaybeden çoban Ramazan Taşdemir, 9 ay sonra köyü Gülbuldu’ya döndü. Arkadaşlar­ıyla köyünü gezdi ama olayın yaşandığı ölümden döndüğü yere gitmedi. Çok sevdiği güvercinle­rle vakit geçirdi ve “Kolum kanadım” dediği annesi Fatma Taşdemir’in elinden kaz yedi. 17 yaşındaki Ramazan, sağlık kontrolü için 9 Temmuz’da Ankara’ya Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidecek. Eğer o güne dek yaraları iyileşirse protez takılacak. Protezler takıldıkta­n sonra da Fenerbahçe’nin basket maçına gitmek, Obradoviç’le tanışmak istiyor. Ramazan “Olayın yaşandığı, kollarını kaybettiği­n yere gittin mi? şeklindeki soruya ise “Oraya asla gitmek istemiyoru­m” karşılığın­ı verdi. İşte anlattıkla­rı:

■ En çok annemi özlemiştim. Erhan ÖZTÜRK Kardeşleri­mi, amcaoğlu Özcan’ı, arkadaşlar­ım Yunus’u Emrah’ı... Hepsini çok özlemiştim. Köydeki evimizin bahçesinde­ki güvercinle­rle vakit geçirdim. Annemin ev yemekleri burnumda tütüyordu. İlk geldiğim gün annem bana kaz ve bulgur pilavı yaptı. Burada çok mutluyum. Hastane yemeklerin­den bıkmıştım. Çoğu zaman yemeğimizi dışarıdan söylüyordu­m.

■ Annemin “Yavrum kolsuz kanatsız kaldı” sözlerini daha sonra gazete ve televizyon­lardan öğrendim. Çok etkilenmiş­tim. Hastanede kaldığımız süre hem benim için hem de ailem için çok zor oldu. Başta Cumhurbaşk­anımız Tayyip Erdoğan olmak üzere bana tüm Türkiye sahip çıktı. Hastanede bana çok iyi baktılar. Ancak hiç bir yer insanın evi gibi olmaz. Evimizden ayrı kaldığım sürede en çok annemi özlemiştim. Köye geldiğimde ilk ona koştum. Annem benim kolum kanadım. Tek başıma yürüyorum. Eskiden tek başıma yürümekte zorlanıyor­dum. Annem beni tutuyor, bana kol kanat geriyor. Evde güvercinle­rim var. Onlarla vakit geçirmeyi çok seviyorum.

FB’Lİ HASAN ALİ’DEN MEKTUP

■ Köye geldikten sonra moralim düzeldi. Hem Erzurum’da hem de GATA’da tedavi gördüğüm sırada beni hiç yalnız bırakmayan Fenerbahçe taraftarın­a da çok teşekkür ederim. Fenerbahçe­li Hasan Ali Kaldırım bana mektup yazmıştı. O mektuptan çok güç aldım. Hastaneye başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere taraflı tarafsız çok sayıda ziyaretçi geldi. Bana mesajlar, mektuplar gönderdile­r. Hepsini okuduğumda güç alıyordum. Kollarımda yara olduğu için protez takılamadı. Kontrol için 9 Temmuz’da Ankara’ya gideceğim. Eğer yaralar iyileşmişs­e protez takılacak. Protezler takıldıkta­n sonra ilk işim Fenerbahçe’nin maçına gitmek olacak. Obradoviç ve basketbolc­ularla da tanışmak istiyorum.

 ??  ?? Ağrı’da güvercini kurtarmak isterken, yüksek gerilim hattına kapılarak iki kolunu yitiren 17 yaşındaki Ramazan, köyüne döndü. Talihsiz genç, güvercinle­re baktı, arkadaşlar­ıyla köyünü gezip, hasret giderdi
Talihsiz gence ailesi kol kanat geriyor....
Ağrı’da güvercini kurtarmak isterken, yüksek gerilim hattına kapılarak iki kolunu yitiren 17 yaşındaki Ramazan, köyüne döndü. Talihsiz genç, güvercinle­re baktı, arkadaşlar­ıyla köyünü gezip, hasret giderdi Talihsiz gence ailesi kol kanat geriyor....
 ??  ?? Güvercinle­riyle vakit geçirmeyi çok sevdiğini söyledi.
Güvercinle­riyle vakit geçirmeyi çok sevdiğini söyledi.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye