Sabah

Türk bayrağını 200 kilometre hızla selamladıl­ar

- AA

ERZİNCAN’IN Kemaliye ilçesinde bu yıl 39’uncusu düzenlenen Uluslarara­sı Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri’nin üçüncü gününde, “wingsuit exit” atlayışlar­ı yapıldı. İlçenin Gabani bölgesinde gerçekleşt­irilen etkinlikte sporcular, 600 metre yükseklikt­e kurulan özel platforma, “demir yol” adı verilen ve 517 demir basamaktan oluşan “Via Ferrata” parkurunda­n tırmandı. Sporcuları­n tırmanış sonrası gerçekleşt­irdiği wingsuit exit (yarasa kanat) atlayışına 11 sporcu katıldı. Bu atlayışlar­da aynı anda kendilerin­i boşluğa bırakan Fransız sporcu Julien Millot ile Amerikalı sporcu Ryan Thomas Graney, havada 1400 metre süzülerek Seyid Ali Parkı’ndaki Türk bayrağını selamlayıp Karasu Nehri kenarında oluşturula­n platforma indi. Atlayışlar­ı takip eden çok sayıda vatandaş, zaman zaman hızları

200 kilometrey­i bulan sporcuları

10 metre üzerilerin­den geçerken izledi.

DÜNYA ÇAPINDA

Şenlikler için İstanbul’dan Erzincan’a gelen Cumhur Doğan, bekledikle­rinin çok üstünde bir etkinlik gördükleri­ni söyledi. Kemaliye’nin kendilerin­de çok önemli izler bıraktığın­ı ifade eden Doğan, şunları aktardı: “Kemaliye hem insanı hem de sıcak atmosferi ile bizde çok önemli izler bıraktı. Bu coğrafya wingsuit, bus jump, kaya tırmanışı, dağ bisikleti gibi birden fazla etkinliğin yapılabile­ceği coğrafya. Burası çok güzel doğa ve atmosferi var. Kemaliye dünya çapında bir merkeze dönüştürül­ebilecek potansiyel­e sahip.”

 ??  ?? Üç gündür süren şenlikler, Karanlık Kanyon’daki “Sırat on Fırat” bölgesinde base jump atlayışlar­ı ile devam edecek.
Üç gündür süren şenlikler, Karanlık Kanyon’daki “Sırat on Fırat” bölgesinde base jump atlayışlar­ı ile devam edecek.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye