Sabah

Batı medyasında­n yardım dilenmek

- Fahrettin ALTUN

“T ürkiye’de bir şeyler değişiyor. Cumhur-başkanı Erdoğan’ın 16 yıllık seçim hâkimiyeti­nin ardından laiklik yanlısı CHP; Erdoğan’ı sinir eden, muhalif seçmeni canlandıra­n ve partinin geleneksel tabanının dışındaki Türklere uzanan bir lider ve cumhurbaşk­anı adayı buldu. (...) Yaklaşık 20 yıldır ilk defa Erdoğan yenilmez görünmüyor.”

Bu satırlar iki gün önce New York Times gazetesind­e yayınlandı. Satırların yazarı ise Türkiye’den bir isim. Şafak Pavey!

Hatırladın­ız değil mi? Hani şu 7 Haziran seçimlerin­in hemen ardından TBMM bahçesinde karşılaştı­ğı Selahattin Demirtaş’a “BIrlIktE IyI sAllADık DIyE Düşünüyoru­m” diyerek CHP-HDP ittifakını açık eden CHP’li vekil.

Bu satırları kaleme almak her şeyden önce büyük bir acziyetin göstergesi­dir. İçeride kendinizi dindar, muhafazakâ­r olarak tanıtacaks­ınız, dışarıya gelince laikçi tarafınızı öne süreceksin­iz. “LAIklIk yAnlısı CHP”! Ne oldu, neden “DInDAr toplum kEsImlErIy­lE Bağ Kurma Arayışında­ki Chp” Demiyorsun­uz? Yahut Niçin Kendinizi “muhafazakâ­r” Olarak Sunmuyorsu­nuz? Komik Olur Değil Mi? İçeride Yapınca Da Komik Oluyor, Inanın! Acziyetin Ikinci Göstergesi De Şu. Erdoğan’a Karşı En Fazla Diyebildik­leri Ne, Bir Bakar Mısınız? “yaklaşık 20 Yıldır

Ilk Defa Erdoğan Yenilmez Görünmüyor.” Bence Hâlâ Görünüyor! 5 Seçimdir Batı Medyasında Aynı Propaganda Yapılıyor. “bu Sefer Erdoğan’ın Karşısına Güçlü Bir Rakip Çıktı” Deniyor. Sonuç? Erdoğan Kazanıyor! Yine Öyle Mi Olacak? Evet, Milletin Desteğiyle Öyle Olacak Inşallah.

Hele Hele Türkiye Siyasetind­e Etki Oluşturmak Için Batı Medyasında Propaganda Yapmaya Ihtiyaç Duymak Bambaşka Bir Acziyet. Türkiye Siyasetini Izah Çabası Değil Bu, Düpedüz Batı’dan Yardım Talebi. Ne Diyordu 15 Temmuz Gecesi Cumhurbaşk­anı R. Tayyip Erdoğan? “ben Bugüne Kadar Halkın Gücünden Daha Büyük Bir Güç Görmedim.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye