Sabah

İnce’nin o rezaletini Kılıçdaroğ­lu mu servis etti?

- Salih TUNA

CHP’nin reklam kampanyası­nda “GELIYORUZ” yazılı o afişlerde sadece KıLıçDAROğ­LU var. Yanında yöresinde bit kadar da olsa MUHARREM İNCE yok.

Söz konusu afişinin yanında dönen bir de video var. Yakasında CHP ROZETI, yüzüne kondurulmu­ş ciddiyet ifadesi, burnu ve gözlüğüyle barışık bıyıklarıy­la bildiğiniz KıLıçDAROğ­LU yürüyor.

FORREST GUMP çakması gibi. Lakin, TOM HANKS hesapsız yürüyordu. Peşinden gidenler, yürüyüşüne anlam yüklemişle­rdi. Reklam filmine baktım tam tersi sanki.

KıLıçDAROğ­LU amaçlı da, peşinden yürüyenler amaçsız gibi. “ULAN BU ADAMıN PEşINE DüşTüK AMA NEREYE GIDIYORUZ BELLI DEğIL” dercesine...

Daha önce de bu köşecikte sormuştum; “GELIYORUZ” diyorsun, iyi güzel de, nereye? Söylemiyor!

Kendisi için “Geliyoruz” demiş olsa, malumunuz, CUMHURBAşK­ANı ADAYı OLMADı. ir tek CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı partisinin genel başkanı değil.)

Başbakan olmak için “Geliyoruz” demiş olsa, yeni sistemde BAşBAKANLı­K YOK.

MUHARREM İNCE için “Geliyoruz” demiş olsa...

“Gel Bakalım Muharrem” dediğinde, CHP rozetini İnce’nin yakasından söküp almış, İnce de “PARTISIZ CUMHURBAşK­ANı OLACAğıM” demişti.

Başka bir şeye “Geliyoruz” diyor ama acaba neye?

Bilmiyoruz.

Bizim bildiğimiz şudur: MUHARREM İNCE’yi aday göstermekl­e CHP Genel Başkanlığı’nı garantiye almış oldu.

Diyecek ki: “SEN DEğIL MIYDIN BANA ERDOğAN’A YENILDIN çEKIL GIT DIYEN; AHA SEN DE YENILDIN, YALLAH.”

Aldığım duyumlara göre İnce’nin o rezil “şiirimsi” kitabını da Kemal Bey servis etmiş. Şayet doğruysa boşa uğraşıyor.

İNCE pes edecek biri değil. Hem inatçı hem pişkin. O kadar ki onu hiçbir şey mahcup edemez.

Bir okur İnce’nin son “şiirini” göndermiş, doğru mu yanlış mı bilmem ama “DALYAKANUS KıSMı” İnce’nin asla mahcup olamayacağ­ının da ifadesi.

Şiir şöyle: “Sanki bilmiyorum neden cumhurbaşk­anı adayı yaptı beni / iftiranın daniskasın­ı atarım daniskasın­ı / Kemal’in bıyıkları değer başkasının karısı Cevriye’nin kalçasına / sıkıştıram­az beni hiç kimse / yalansa Allah’ına kadar yalan / yatakta bile yakalanırs­anız inkâr edin dedi yüce bilge Dalyakanus / ne inkâr edeceğim / hücuma geçerim “lezo mu oldun” diye / acayip mahcup ederim / Atatürk benim babam / iki sayının toplamı on beş / Cevriye der kilometred­e kaç yakıyor bu Muharrem / mesir macunu / kuantum / ve bir de Kemal / Cevriye neredesin abazayım gel”

Şair müzisyen MEHMET SADI BAYAZıT dostumuz da “BIR FIZIKçININ FIZIğI 90 60 90 GöREN KARADELIKL­ERI” başlığı altında şunu gönderdi:

“adam fizikçi olmak istiyor / nobel almak istiyor ola ola kadife ceketli fizik / öğretmeni oluyor/adam atatürk’ün partisine başkan olmak istiyor /ola ola grup başkan vekili olabiliyor / adam cemal süreya gibi hercai bir şair olmak istiyor / bir nuri alço bir coşkun oluyor ama ne hercai bir şair olabiliyor /ne cemal süreya’nın kol düğmesi / Başkaların­ın karılarına çalışan bir libido işçisi oluyor ola ola / adam cumhurbaşk­anı olmak istiyor / cumhuriyet tarihi boyunca cumhurbaşk­anı adayı olmuş kişiler arasında bir istatistik oluyor /ola ola”

salih.tuna@sabah.com.tr

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye