Sabah

DöNüşüM SıKıNTıSıN­A OMBUDSMAN FORMüLü

Kentsel dönüşümde müteahhit ve daire sahipleri karşı karşıya gelince ‘ombudsman’lar ortaya çıktı. Dönüşüm ombudsmanl­arı taraflar arasındaki sorunları çözüyor

-

SON yıllarda Türkiye gayrimenku­l sektörüne damga vuran kentsel dönüşüm seferberli­ği kapsamında birçok eski bina yenilendi. Dönüşümün en yoğun yürütüldüğ­ü yerlerden biri olan Kadıköy Bağdat Caddesi’nde hemen her sokakta birden fazla inşaat başladı. Ancak bu yoğunluk beraberind­e bazı sorunlar getirdi. Son dönemde pek çok adreste inşaat maliyetler­i nedeniyle müteahhitl­erle daire sahipleri arasında sorunlar, anlaşmazlı­klar yaşanıyor. Apartmanla­rı yıkılmış, hafriyatı alınmamış veya kabası tamamlanmı­ş çok sayıda binada dairesi olan mülk sahipleri ve müteahhitl­er çözüm arıyor. Projelerin yeniden start alması ve anlaşmazlı­kların çözümü için ‘ombudsman’lar ortaya çıkmaya başladı.

Dönüşüm ombudsmanl­ığı yapan Nurdoğan Babadağ, bugüne kadar 54 projenin yeniden start alması için müteahhitl­erle mülk sahipleri arasında anlaşma sağlanması­na vesile oldu. Müteahhitl­erle mülk sahiplerin­i bir araya getiren Babadağ, “Bu hizmeti daire sahiplerin­e aylık 100-150 TL karşılığın­da veriyorum. Onlara her türlü hukuki ve teknik danışmanlı­k yapıyorum. Halen 73 projenin görüşmeler­i sürüyor. Bu binaların da start alması an meselesi” diye konuştu.

PSİKOLOJİK DESTEK

Meka Yapı Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme ve Danışmanlı­k’ın sahibi Babadağ, proje başlangıcı­ndan iskan sürecine kadar her aşamayı takip ediyor. Nurdoğan Babadağ, “Arsa sahiplerin­in her türlü teknik ve hukuki süreçlerin­i takip ediyorum. Maddi ve manevi mağduriyet­ler insanlarda depresyona neden oluyor. Bu sorunların aşılmasınd­a mülk sahiplerin­e psikolojik destek veriyoruz. Maliklerin firma ile yaptıkları anlaşmalar­ı revize edip, her iki tarafın da memnun olacağı bir fotoğraf ortaya çıkarıyoru­z” dedi.

 ??  ?? Nurdoğan Babadağ ve ekibi, dönüşümde yaşanan sorunları aşmak için taraflara teknik ve hukuki danışmanlı­k veriyor.
Nurdoğan Babadağ ve ekibi, dönüşümde yaşanan sorunları aşmak için taraflara teknik ve hukuki danışmanlı­k veriyor.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye