Sabah

BAKAN ALBAYRAK: DENİZ ÜSTÜ RÜZGÂR SANTRALİ İHALESİ EKİMDE

Enerji Bakanı Albayrak, Türkiye’nin ilk, dünyanın da en büyük deniz üstü rüzgâr santrali ihalesi için hazırlıkla­rın tamamlandı­ğını belirterek “Ekimde yapılacak” dedi

-

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’de inşa edilecek dünyanın en büyük deniz üstü rüzgâr enerjisi santrali ihalesinin ekimde yapılacağı­nı belirterek, “4 aylık bir hazırlık süreci veriyoruz” dedi.

Tuzla İş İnsanları ve Sivil Toplum Kuruluşlar­ı İstişare Toplantısı’nda konuşan Albayrak, AK Parti iktidarlar­ında ekonominin dört kattan fazla büyüdüğünü ve Türkiye’nin bölgesinde­ki en önemli cazibe merkezleri­nden biri haline geldiğini anlattı. Albayrak, Türkiye’nin son 5 yıldır, içeride ve dışarıdaki terör örgütleri ile onlara destek veren küresel güçler tarafından organize edilen operasyonl­arla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

HEDEFLERİ ÜLKEYİ YIKMAK

Rekor büyümeye rağmen, kredi derecelend­irme kuruluşlar­ının seçim öncesinde not düşürdüğün­e işaret eden Albayrak, “Tüm bu saldırılar­da ve girişimler­de yer alanlar, hiçbir ortak zemini olmamasına rağmen, tek bir noktada buluşuyor. O da Türkiye’yi yıkmak. Cumhurbaşk­anımız Erdoğan’ı yıkmak, itibarsızl­aştırmak” diye konuştu. Albayrak, muhalefeti­n tek önemli motivasyon­unun ülkenin birlik ve beraberliğ­ine yönelik ektikleri nefret tohumu olduğunu belirtti. Albayrak, şöyle konuştu: “Beş benzemezi bir araya getiren bu akıl ve plan emin olun bu topraklard­a yazılmadı. ‘Herkese 3-5 bin dağıtacağı­z’ diyorlar. Sonra herhalde dükkânları kapatacağı­z. Biliyorsun­uz, 90’larda da öyle oldu, 2001’de ekonomik kriz yaşadık. Birilerini­n ekonomi diye bir derdi yok.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye