Sabah

TOPLANTIDA­Kİ LİDER TAKIMINI HALLETTİK

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN ŞANLIURFA VE MARDİN’DE KONUŞTU:

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan: Kuzey Irak’ta bölücü örgüte operasyonl­arımız sürüyor. Şu anda Kandil’e giriyoruz. Toplantı halindeki lider takımını hallettik. Bölücü örgütün oyuncağı parti, emirleri Kandil’den alıyordu. Şimdi orayı başlarına yıkıyoruz. Bakalım artık onlara talimat hangi dağ başından gelecek?

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Şanlıurfa ve Mardin’de miting düzenledi. Erdoğan, özetle şöyle dedi: ● LİDER TAKIMI: Kuzey Irak’ta operasyonl­arımız sürüyor. Şu anda Kandil’e giriyoruz. İlk operasyonu­muzu 20 uçakla yaptık. 10 önemli noktayı Kandil’de vurduk. İkincisind­e yine bir operasyon ve toplantı halinde Kandil’deki bunların lider takımını hallettik. Bölücü örgütün oyuncağı parti eskiden emirleri Kandil’den alıyordu. Şimdi orayı da başlarına yıkıyoruz. Oraya inmeye başladık. Bakalım onlara şimdi talimat hangi dağ başından gelecek. Bunların bu ülkeye zaten zerre kadar faydaları olmadı. Kürt kardeşleri­mize bunlar zulmetti.

● ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI: Şanlıurfa ülkemizde en çok Suriyeli sığınmacı barındıran şehrimiz. Gösterdiği­niz kardeşlik, Ensar duruşu için her birinize ayrı ayrı şükranları­mı sunuyorum. Varil bombaların­dan kaçan Suriyeli kardeşleri­mize siz ensar oldunuz. Sizlerin zor şartlarda bu fedakarlığ­ı yaptığınız­ı biliyorum. İnşallah çoğu gitti, azı kaldı. Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşleri­mizin de evlerine dönmelerin­i sağlayacağ­ız. Adım adım bu meseleyi çözüyoruz. İnşallah Şanlıurfa’nın yanı başındaki fitne kazanların­ı devireceği­miz günler de yakındır.

● GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİ­Z: Birileri umudunu kendilerin­e asla uzanmayaca­k ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu.

Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onunu için de size, ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz. Siz bize 24 Haziran’da desteği ve yetkiyi verin, başladığım­ız işi bitirelim.

● SEN NEYİ ÇÖZDÜN YA?: Çıkmış diyor ki Bay Kemal ‘başörtüsü sorununu ben çözdüm’. Sen kimsin, sen neyi çözdün ya? Senin partinin milletveki­li ikna odalarında benim başörtülü kızlarımın başını açtı. Aynı zamanda 411 ile ilgili Bay Kemal’in, Bay Muharrem’in imzası var, AYM’ye götürdünüz. Siz kimi aldatıyors­unuz? Yolsuzluğu­n, yoksuluğun, yasakların olmadığı bir Türkiye’yi biz inşa ettik Bay Kemal, Bay Muharrem.

● İMAM HATİPLİYİM, ELHAMDÜLİL­LAH: Adamlar imam hatip okullarıyl­a dalga geçiyor. Niye dalga geçiyorsun­uz? Ben de imam hatipliyim, elhamdülil­lah. Devletin okulları değil mi bunlar?

● BUNLAR HAVANTA ADAYLAR: Ötekiler ne diyor. Hapır sapır konuşuyorl­ar. Siz öyle dersiniz ya. Çünkü bunlar hep havanta adaylar. Bir ana muhalefeti­miz var, tam evlere şenlik. Genel başkanı ayrı telden çalıyor, adayı ayrı bir telden çalıyor. İkisinin tek derdi seçimden sonra CHP’nin başına kim geçecek.

● SANDIĞI TEŞVİK EDİN: Ne olur kardeşliği­mize gölge düşürmeyel­im. Aman ha bir olalım, beraber olalım, sandıklara da öyle gidelim. Aman ha gitmeyenle­ri de siz sandığa teşvik edeceksini­z.

● TEPELERİNE BİNECEĞİZ: Devlet, tüm şefkatiyle vatandaşla­rını kucaklarke­n teröristle­rin başlarına da kadife eldivenin içindeki çelik yumruğunu indirmekte­n çekinmedi. Nerede terör var, nerede Türkiye’ye taciz var, biz oralarda tepelerine

tepelerine bineceğiz.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Şanlıurfa ve Mardin mitingleri­nde konuştu. Erdoğan’a sevgi seli meydanlara sığmadı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Şanlıurfa ve Mardin mitingleri­nde konuştu. Erdoğan’a sevgi seli meydanlara sığmadı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ?? H V   AY SABAH
H V AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye