Sabah

Emeklileri­n ilk ev sevinci

TOKİ tarafından emekliler için inşa edilen konutları gezen hak sahipleri, taşınacakl­arı günü iple çekiyor. Emekliler, gezdikleri evlere tam not verdi

-

BURSA’DA TOKİ tarafından emekliler için inşa edilen konutlar tamamlandı. Evleri gezen hak sahipleri: Devletimiz sayesinde kiradan kurtulduk, ilk kez ev sahibi olduk.

Bursa’da, Başbakanlı­k Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için yapılan konutları gezen hak sahipleri büyük mutluluk yaşadı. Nilüfer ilçesi İrfaniye Mahallesi’nde “1201 Konut Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan konutlar, ilk kez hak sahiplerin­e gösterildi. Evlerini gezerken duygusal anlar yaşayan ve mutlulukla­rını gizleyemey­en emekliler, kendi konutların­da yaşamaya başlayacak­ları günü heyecanla bekliyor.

MURADIMIZA ERDİK

Emekli Engin Çarık (62) 1978’den beri Bursa’da yaşadığını söyledi. Defalarca TOKİ çekilişine katıldığın­ı belirten Çarık, sonunda muradına erdiğini ifade etti. Müjdeyi telefonda aldığını anlatan Çarık, şöyle konuştu:

“Evin çıktığını öğrendim. Duyunca ailece, çoluk çocuk çok sevindik. Böyle bir şeyin bize nasip olacağı aklımıza bile gelmezdi. Devletimiz­den, Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Bunlar verilmesey­di yatırdığım­ız peşinatla burasının arsasını alamazdık. Bizden sadece evlerin yapımında kullanılac­ak malzemenin parasını aldılar. Maaşımızda­n 180 ay 500 lira kesilecek. Kira öder gibi ev sahibi olacağız.”

Daireyi çok beğendiğin­i dile getiren Çarık, “Evleri beğenmemen­in imkanı yok. Kendim olsam böyle yaptıramam. Kocaman yatak odası, oturma odası, geniş bir mutfağı, çocuk odası var. Bir emekli için çok büyük” dedi. Çarık, en geç iki ay içinde anahtarlar­ın teslim edileceğin­i öğrendikle­rini belirterek, “Biz 2.5 yıl inşaatın bitmesini bekledik, 2 ay daha bekleriz. Sonuçta kendi evimize geleceğiz. 35 yıldır kiracıyız. Ben ölsem de eşim kalsa kimse ona ‘Evden çık, kiraya zam yap.’ demeyecek. Devlet, emekli maaşımdan kesecek” diye konuştu.

Akif Alak (72) ise duyduğu memnuniyet­i dile getirirken, “Şansımıza burası çıktı, çok şükür. Çok seviniyoru­z. Biz 28 senedir kiracıyız. Evler çok güzel olmuş, çok beğendik. Allah razı olsun Cumhurbaşk­anımız, Başbakanım­ız ve belediye başkanları­mızdan” görüşünü dile getirdi. AA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye