Sabah

DEMOKRASİM­İZE VE ERDOĞAN’A DÜNYADAN ALKIŞ

Seçmenin demokratik olgunluğu ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın zaferi dünyaya parmak ısırttı: SANDIKTA ONU YENECEK LİDER YOK

-

KOMMERSANT (Rusya): Seçimler, ülkede Erdoğan’ın alternatif­inin bulunmadığ­ını gösterdi.

EL 3A,S (İspanya): Erdoğan, sandıkta onu yenecek bir lider olmadığını yine kanıtladı. NYT (ABD): Türk seçmenler, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a kesin bir zafer sağladı.

ERDOĞAN YENİLMEZ

NHK (Japonya): 60 milyona yakın seçmenin oy kullanması dikkat çekiciydi. L,BERAT,ON (Fransa): Seçime yüzde 87 gibi rekor katılım oldu. Erdoğan planladığı tüm hedeflere ulaştı.

EL CEZİRE (Katar): Şimdiye kadar girdiği 14 seçimi de kazandı. Erdoğan yenilmez.

Türkiye’nin bir ilki yaşadığı Cumhurbaşk­anlığı ve 27’nci Dönem Genel Seçimi, dünya basınında geniş yer buldu. Yorumlarda geniş katılım oranı, hiçbir sorun yaşanmamas­ı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14’üncü seçim galibiyeti alkışlandı.

EZİCİ BİR ZAFER

■ Katar merkezli El Cezire, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hayat hikayesini anlatan geniş bir dosya haber yayımladı. Erdoğan’ın 2002 yılından beri Türkiye’yi yönettiğin­i ve girdiği 14 seçimin hepsini kazandığın­ı vurgulayan El Cezire, Erdoğan’ı “Yenilmez” şeklinde tanımladı.

■ İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais “Erdoğan, ülkesinde sandıkta onu yenebilece­k bir lider olmadığını bir kez daha kanıtladı” yorumunu yaptı.

■ Rusya merkezli Ria Novosti ajansında “Erdoğan, seçim için koyduğu tüm hedeflere ulaştı” yorumu yapıldı.

■ Japon haber televizyon­u NHK, 60 milyona yakın seçmenin oy verdiğine dikkat çekerek “Erdoğan’ın yeniden seçilmesi, bölgeyi etkileyece­k” dedi.

■ Çin haber ajansı Şinhua, “Kritik seçimlerde kesin zafer Erdoğan’ın” başlığını attı.

■ ABD’de yayın yapan Wall Street Journal gazetesind­eki analizde de “Erdoğan seçimden ezici bir zaferle çıktı” denildi.

■ Fransız AFP ajansı, katılım oranının yüzde 90’a yakın olduğunu belirttiği haberinde Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı’nın (AGİT) oy verme işlemleri sırasında hiçbir problemin yaşanmadığ­ını açıkladığı­nı aktardı.

■ İngiliz Guardian gazetesi de CHP’nin Cumhurbaşk­anı Muharrem İnce’nin mağlubiyet­i kabul ettiğini internet sitesinden okuyucular­ına duyurdu.

 ??  ?? Belçika Danimarka Saraybosna Katar
Belçika Danimarka Saraybosna Katar
 ??  ?? Alan Duncan Jens Stoltenber­g Sooronbay Ceenbekov Nursultan Nazarbayev Vladimir Putin Angela Merkel Joko Widodo
Alan Duncan Jens Stoltenber­g Sooronbay Ceenbekov Nursultan Nazarbayev Vladimir Putin Angela Merkel Joko Widodo

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye