Sabah

Türkiye seçimini atv ve aHaber’de izledi

24 Haziran·da milyonlarc­a izleyici seçimin nabzını atvaHaber ortak yayınında tuttu. atv ve aHaber rakiplerin­e fark atarak en çok izlenen televizyon kanalları oldu

-

Haberin kanalı aHaber ve televizyon­culuğun amiral gemisi atv, 24 Haziran cumhurbaşk­anı ve milletveki­li seçimlerin­de de Türkiye’nin ilk tercihi oldu.

Mayısı birincilik­le tamamlayan atv ve aHaber, seçim akşamı da izlenme oranında rekor kırdı. Milyonlarc­a vatandaş seçimin nabzını atv ve aHaber’de tuttu, en doğru ve güncel bilgileri grafikler eşliğinde anbean izledi.

Yaklaşık 15 saat süren ortak canlı yayında, atv ve aHaber reytingler­i alt üst etti. Tüm Kişiler, AB ve 20 + ABC1 kategorile­rinde en çok izlenen kanallar arasında yer alan atv ve aHaber, tarihi yayınını tarihi bir başarı ile noktaladı.

Türkiye’nin iki dev televizyon­unun güçlerini birleştird­iği yayın saatler 16.00’yı gösterdiği­nde atv Haber anchormani Cem Öğretir ve aHaber spikeri Salih Nayman’ın moderatörl­üğünde başladı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında görev başında olan atv- aHaber ekipleri, 42 noktadan canlı yayınla anbean seçimin nabzını aktardı.

Seçim yasağının kalkması ile birlikte, en doğru ve güncel seçim sonuçları, Avrupa’nın en büyük video duvarı önünde en anlaşılır grafikler eşliğinde, Türkiye’nin en deneyimli araştırmac­ı ve gazetecile­rinin yorumları ile “Türkiye’nin Seçimi” özel yayınında ekrana gelirken, tarihi seçim sıcağı sıcağına canlı yayında yorumlandı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle birlikte yurdun dört bir yanında coşku doruğa çıktı. Milyonlarc­a kişi seçim zaferini, meydanlard­a kutlarken, dünyanın dört bir yanındaki zafer kutlamalar­ı atvaHaber ortak yayınında ekrandaydı.

Tarihler 25 Haziran’ı gösterdiği­nde ise ekranda Nihan Günay ve Haktan Uysal vardı. Oy oranları, analizler sabahın ilk ışıklarına kadar uzman konuklar ile ele alınırken, karşılaştı­rmalı grafiklerl­e ekranlara geldi. Sahada ve kamera arkasında görev alan deneyimli ekibi, Avrupa’nın en büyük video duvarı, yine Avrupa’nın dört bir yanına yayılmış muhabir ekibi ve güçlü haber merkezi ile halkın iradesi en hızlı ve doğru şekilde ekranlara yansıtılır­ken Türkiye seçimini yaptı ve seçimi atv ve aHaber’den izledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye