Sabah

TÜM TÜRKİYE KUTLADI

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’IN SEÇIM ZAFERI TÜM YURTTA BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI. VAN’DAN ÇANAKKALE’YE KADAR MILYONLAR, DILLERINDE ŞARKILAR, ELLERINDE BAYRAKLARL­A SEÇIM SONUÇLARIN­I KUTLADI

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve AK Parti’nin seçim zaferi tüm yurtta gece boyu renki görüntüler­le kutlandı. Araçlarıyl­a konvoy oluşturan vatandaşla­r, il başkanlıkl­arı önünde ve merkezi noktalarda büyük coşku yaşadı. ■ İstanbul: Binlerce AK Partili, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesinin yaşadığı Üsküdar Kısıklı’ya akın etti. Kutlamalar­a katılan 26 yaşındaki Ayşegül Bilgin, “Çok mutluyum. Bugünden sonra Türkiye’miz daha güzel ve daha güçlü olacak” dedi.

■ Kayseri: Ak Parti İl Teşkilatı’nda forslu pasa kesilerek kutlanırke­n, İl teşkilatı önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, “Başkan Erdoğan” sloganları attı. Bir vatandaş ise “Gadanı alırım uzun adam” yazılı döviz açtı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşta davul zurna eşliğinde oynayarak zaferi kutladı. Ahmet Oyarkılıçg­il adlı bir vatandaşta zafer coşkusunu Cumhuriyet Meydanı’na getirdiği kangal cinsi köpeğiyle birlikte yaşadı.

■ Bayburt: Erdoğan’a, yüzde 82 oranla en yüksek oy çıkan Bayburt’ta Kule Saat Meydanı’nda toplanan partililer, havai fişek ve davul zurna eşliğinde bar oyunu oynayıp halay çekerek zaferi kutladı.

■ Aydın: Zafer, şehir merkezinin yanı sıra köylerde de bayram havasında kutlandı. Köydeki bin 200 seçmenin neredeyse tamamının Erdoğan’a oy verdiği Köşk İlçesi’ne bağlı Ilıdağ Mahallesi’nde, yediden yetmişe herkes köy meydanında toplanarak, davul zurna eşliğinde havai fişeklerle ve top atışlarıyl­a kutladı.

■ Malatya: MHP’nin 19 yıl sonra bir milletveki­li çıkardığı kentte, AK Parti ve MHP İl başkanlığı önünde toplanan partililer, ellerinde Türk bayrakları­yla kutlama yaptı. Kent merkezinde­ki kutlamalar­a araç konvoyları renk kattı.

■ Çankırı: İki milletveki­lini de AK Parti’ye kazandıran vatandaşla­r, zaferi sokaklarda kutladı.

■ Gaziantep: İl binası önünde toplanan vatandaşla­r, havai fişekle kutlama yapıp, araçlarıyl­a tur attı.

■ Adana: Ellerinde Türkiye ve AK Parti bayrakları­yla alana gelen vatandaşla­r, havai fişek atarak seçim zaferini kutladı.

■ Elazığ: Demokrasi Meydanı’nda ellerindek­i Türk bayrakları­yla toplanan Suriyelile­r, burada halay çekti. Suriyelile­r, kutlamada sık sık “Suriye Türkiye kardeş, Erdoğan, Erdoğan” sloganları­nı attı.

■ Manisa: Konvoy oluşturup şehir turu atan vatandaşla­r, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda havai fişek eşliğinde şarkılar söyleyerek zaferi kutladı.

■ Afyonkarah­isar: İl Başkanlığı binası önünde toplanan vatandaşla­r, havai fişek gösterisi, sloganlar ve seçim şarkıları ile kutlama yaptı. Kent merkezinde uzun araç konvoyları oluştu.

■ Şırnak: AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşla­r Erdoğan lehine sloganlar attı.

■ Van: Vatandaşla­r, AK Parti İl Başkanlığı önünde sevinç gösteriler­inde bulundu. AlI ALTUNDAŞ-MEHmEt YILDIRIM-Alp KÖRÜKÇÜ-TAHIr ÖZÇELİKMEt­In HARIKÇI-BArış SAVAŞ - Uğur YILDIRIM - CEvDEt ÖZDEMİR - MustAFA KAYA - MurAt ŞENGÜL - SAFFEt AZAK

 ??  ?? ANTALYA İSTANBUL
ANTALYA İSTANBUL
 ??  ??
 ??  ?? KOCAELİ
KOCAELİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye