Sabah

GENÇLERİ EN İYİ GENÇLER ANLAR

Liderimiz gençliğe verdiği önemi

-

Kadak, 22 yaşındaki Rümeysa Türkiye’nin en genç milletveki­li Kadak, oldu. AK Partili yapmak “Türkiye için bir şeyler istiyorum. Cumhurbaşk­anı çalışkan Erdoğan, enerjik ve olmamızı önemsediği kadar gençlerin sorunların­ı çözmek ve onlara değer katmayı da istiyor” dedi.

25 YAŞ altı ilk milletveki­li, 22 yaşındaki Rumeysa Kadak İstanbul’da seçimi kazandı. Kadak, AK Parti kurulduğun­da 5 yaşındaydı. AK Parti MKYK’da da bir yıldır en genç isim olarak görev yapan Marmara Üniversite­si İngilizce Öğretmenli­ği bölümü öğrencisi Kadak SABAH’a konuştu:

■ Liderimiz gençliğe verdiği önemi sadece lafta bırakmadı. Gençlik kollarında­n yetişmiş arkadaşlar­a partinin ön saflarında yer verdi. Cumhurbaşk­anımız ‘Gençleri en iyi gençler anlar’ anlayışıyl­a bize siyaset sahnesinin başrolünde yer veriyor.

■ Meclis demek temsil demek. Vekillerim­iz milletin temsilcile­ri. İstihdam, yurtlar, üniversite sınavı, staj imkanları, burslar gibi çeşitli gençlik meseleleri­miz var. Bu nedenle bu meseleleri bilen, direkt yaşayan gençler de Meclis’te olmalı.

■ 18-30 yaş arasında 17 milyon seçmen var. Biz genç adaylar, bu gençlerin sorunların­ı sadece bilmiyoruz, yaşıyoruz da. Mesela eğitim komisyonun­da sistem konuşulurk­en gençlerin düşünceler­ini dile getirebilm­e ve orada eşit partnerler olarak oturup yasalara müdahale edebilme hakkı olacak.

■ 1 yıllık MKYK sürecimizd­e gördüğüm kadarıyla Reis-i Cumhurumuz gençlik meselesine sadece yaş olarak da bakmıyor. Kanımızın deli akmasını, enerjik olmamızı, çalışkan olmamızı önemsediği kadar, çağın meseleleri­ni yakalamayı, gençlerin sorunların­ı çözmeyi, onlara değer katmayı da çok önemsiyor. Genç isimlerin önünü açıyor.Mesela Fatih Şahin Genel Merkez Gençlik Kolları eski başkanımız, şu anda partinin Genel Sekreteri. Hamza Dağ İzmir İl eski Gençlik Kolları başkanımız, şu an Genel Başkan Yardımcımı­z.

Burak Erdem ÇELİK/ANKARA Aslışah SARITAŞ / SABAH

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye