Sabah

Altını çizdiğim satırlar-35

-

“S ana bir sır vereceğim” dedi kadın. Şimdi onunla yüz yüze duruyordu, sesinde kadim bir saygınlığı­n izleri vardı... “Artık isimler bir önem taşımıyor. Sır mır da kalmadı. Benim ismimi öğrenmek ister misin?” (URSULA K. LE GUIN / En Uzak

Sahil)

★★★

Kendine acımanın emin limanına çekilmek, kendini trajik bir kurban gibi görmek... kaçış yolları tutulmuş insanların başvurduğu eski bir hiledir bu... (YUKİO MİŞİMA / Bir Maskenin İtirafları)

★★★

Kanatsız bir kuş gibidir fazlalıkla­rını atamamış insan... ( RAMAZAN SARISAKAL /Apophenia)

★★★

Sen eline bir uçurtmanın ipi tutuşturul­ana kadar göğe bakmadın. (A. ALİ URAL

/ Makyaj Yapan Ölüler)

★★★

Kim olduğumu unutana kadar bana sordu. (ELIAS &ANETTI / Saatin Gizli Yüreği)

★★★

İnsanların en yakın dostlarını soktukları bu halden nefret ediyorum. Örneğin kedinin öfkesi güzeldir, saf kedi ateşiyle alev alev yanar, bütün tüyleri kabarır ve mavi kıvılcımla­r saçar, gözleri parıldar ve cızırdar. Ama köpeğin hırıldamas­ı çirkindir, çünkü öfkesi kendi öfkesi değildir. Terbiyecis­i tarafından (en iyi dostuna) dayattığı öfkedir. (WILLIAM S. BURROUGHS / İçerdeki Kedi)

★★★

Hayatta kalabilmek için bizler kadar çaba göstermiyo­rdun. Yok edilmeye belki çoktan razıydın. Sen bir şahittin. Evet artık bundan emindim (...) Olaylara müdahale etmeden hepimizi gören, seyreden sendin. Güçsüzlük belirtisi olarak yorumlanab­ilen bu şey aslında senin yaşamındı. Oysa biz taşlar kadar güçlü, bir o kadar da cansızdık. (İHSAN OKTAY ANAR / Puslu Kıtalar Atlası)

★★★

Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydı­m kimse bir şey demeyecekt­i; ama ben düşündüğüm­ü söylemeye kalktım. (YUSU) ATILGAN / Bütün Öyküleri )

★★★

İnsanın çocukluğu, derdini söylemekle ona çare bulmanın aynı şey olmadığını anlayınca biter. (&ESARE 3A9ESE Yaşama Uğraşı)

★★★

/

Soruyorlar ‘Kaç para?’ diye. ‘Bedava’ diyorum. Afallıyorl­ar, sanki onlardan bir şey çalmaya kalkışmışı­m gibi tepki veriyorlar. İşte sana kapitalizm. (-. G. BALLAR' / Öteki Dünya )

★★★

Leyla mı? Leyla da bir şeyler yaptı, yaşadı ve öldü işte, ne önemi var? (AYKUT ERTUĞRUL / Başlangıçl­arın Sonsuz Mutluluğu) hasmet.babaoglu@sabah.com.tr SMS: HASMET yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 facebook.com/hasmetbaba­oglu.sabah

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye