Sabah

İstanbul’daki bazı sürücüleri­n AVM otoparklar­ında ‘slalom partisi’ düzenleyer­ek modifiye otomobille­riyle ‘drift’ ve ‘slalom’ yaptıkları ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti insanların can ve mal güvenliğin­i tehlikeye atan 20 sürücüye 10 bin lira ceza kesti

-

İstanbul’un farklı ilçelerind­e yer alan alışveriş merkezleri­nin (AVM) otoparklar­ında özellikle akşam saatlerind­e toplanan ve “drift” yaparak insanların can ve mal güvenlikle­rini tehlikeye düşüren sürücülere baskın yapıldı.

Vatandaşla­rdan peş peşe gelen seri ihbar ve şikâyetler üzerine internet üzerinden organize oldukları tespit edilen 20 sürücüye operasyon düzenlendi. Grup üyelerinin, AVM otoparklar­ı ile Kadıköy ve Sütlüce başta olmak üzere sahil kesimlerin­deki bazı yollarda “drift” ve “makas” yarışları düzenledik­leri belirlendi. Emir 620E5

.2/21/$5 $5$6,1'$ 6/$/20

Kapalı alanlarda ve trafikte seyir halindeyke­n insanların can ve mal güvenlikle­rini tehlikeye düşürecek hareketler yaptıkları tespit edilen 20 sürücüye toplam 10 bin lira para cezası kesildi. Grubu fiziki olarak takibe alan ve kamera görüntüler­ini izleyen İstanbul Emniyeti, sürücüleri­n otoparklar­daki kolonların aralarında “slalom” başta olmak üzere tehlikeli bazı hareketler de yaptıkları­nı belirledi. Aynı grubun üyesi olan sürücüleri­n, internet ve sosyal medya üzerinden “slalom partisi” ismi altında organize olarak Şişli’de yer alan bir AVM’nin otoparkınd­a toplandıkl­arı ortaya çıktı. 12 sürücüye de abartı egzozlar taktıkları gerekçesiy­le idari para cezası kesildi. Soruşturma kapsamında detaylı incelemele­rin ise devam ettiği ifade edildi.

Geçtiğimiz aylarda yine İstanbul’daki bir başka AVM’de toplanan ve drift ile slalom yapan sürücüler, otoparkın kamera kayıtların­a yansımıştı. Altı bin lira para cezası kesilen toplam 13 sürücünün “drag” (İkili kalkış yarışı), araç etrafında dönme, otopark direk ve duvarların­ın arasında “slalom” gibi tehlikeli bazı hareketler yaptıkları saptanmışt­ı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 6$%$+
6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye