Sabah

TİM’in yeni başkanı İsmail Gülle oldu. Genel Kurul’a katılan Başbakan Yıldırım, ihracatçı sayısını 71 binden 120 bine çıkarmayı hedefledik­lerini belirterek, “Biz birlikte Türkiye’yiz. Devlet sizin önünüzü açacak” dedi

-

Yaklaşık 71 bin üyesi bulunan Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) yeni başkanını seçmek için dün sandığa gitti. TİM Genel Kurulu’nda başkanlık için Tahsin Öztiryaki, İsmail Gülle ve Oğuz Satıcı yarıştı. Delegeleri­n 149’unun oyunu alan İsmail Gülle ihracatçıl­arın yeni patronu seçildi. Öztiryaki 140, Satıcı da 109 oy aldı.

BİZ DÜKKÂNI KAPATTIK

yavaş yavaş denge kurulmaya çalışılaca­k. Ekonomimiz­deki iyileşme çok daha belirgin hale gelecek” dedi.

BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

71 bin olan ihracatçı sayısını 120 bine çıkarmayı hedefledik­lerini anlatan Yıldırım, “Akıl terine daha çok yatırım yapacak, yapısal reformlara devam edeceğiz. Zaman ekonomisin­i daha etkin kullanacak, gençlerin aldatılıp yüzünü dağa çevirmesin­i önleyeceği­z. İstikrar ve güven olmazsa olmazımız” dedi. Akıl terinin olduğu işlere daha çok teşvik verecekler­ine dikkat çeken Yıldırım, “İhracatımı­zın kilo değerini 1.5 dolardan, 4 dolar ve üzerine çıkarırsak, aradaki farkı çok daha kolay kapatabili­riz” mesajı verdi.

HÜKÜMET 8 TEMMUZ’DA

Başbakan, vatandaşla­rın seçimden sonra ülkeye istikrar ve güveni verdiğini belirterek, “Bundan sonra görev devlet ve özel sektöre düşüyor. Biz, bütünüz, birlikte Türkiye’yiz. Yapmamız gereken, sizin önünüzdeki taşları kaldırmak, yolunuzu açmaktır” dedi. Başbakan Yıldırım, yeni hükümetin 8-9 Temmuz’da açıklanaca­ğını da belirtti. erek, “Türkiye’yi 2023’e taşıyacak yeni Cumhuriyet Hükümeti açıklanmış olacak. Meclis çalışmaya başlayacak” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İsmail Gülle
İsmail Gülle
 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN
Zeynel YAMAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye