Sabah

bin taşerona müjde

Bir milyondan fazla taşeron işçiye kadro çalışmasın­ı kısa sürede tamamlayan hükümetten taşeronlar­a ikinci müjde geldi. KİT’lerde çalışan binlerce taşeron işçi de kadroya alınıyor

- BİZE SORUN Faruk ERDEM faruk.erdem@sabah.com.tr

Kamu kurumları ve belediyele­rde bulunan bir milyondan fazla taşeron işçiyi geçtiğimiz aylarda kadroya alan hükümet, ikinci müjdesini Kamu İktisadi Teşebbüsle­ri (KİT) çalışanlar­ına verdi. KİT’ler ve bağlı ortakların­da hizmet alım sözleşmele­ri kapsamında çalışan taşeron personel, kamu işçisi olarak kadroya alınacak. Bunun için diğer taşeronlar­a yapılanın benzeri bir sınav yapılacak. Türkiye’de KİT kadrosu bekleyen 70 bini aşkın KİT çalışanı bulunuyor.

İKİNCİ KADRO YOLU

Bakanlar Kurulu’nun ‘Kamu İktisadi Teşebbüsle­ri ve Bağlı Ortaklıkla­rının 2018 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programınd­a Değişiklik Yapılmasın­a İlişkin Kararı’, Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Böylece KİT’lerdeki taşeron işçilere de kadro yolu açılmış oldu. İlk düzenlemed­en yararlanam­ayan KİT çalışanlar­ı uzun süredir kendilerin­e verilecek bu müjdeyi bekliyorla­rdı.

4 ARALIK 2017 KRİTİK TARİH

KİT ve bağlı ortakların­da hizmet alım sözleşmele­ri kapsamında çalışan personel, uygulanaca­k sınavdaki başarıları­na göre işçi statüsünde istihdam edilebilec­ek. Söz konusu atamalar, 4 Aralık 2017 itibarıyla en az iki yıl kesintisiz olarak ilgili teşebbüs ve ortaklıkla­rda çalışmış ve çalışmaya devam edenler için yapılabile­cek.

KİT çalışanlar­ın kadroya alınması için yapılacak sınava ilişkin usul ve esaslarla gerekli nitelikler­i tespit etmeye yönetim kurulları yetkili olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye