Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun “biz yenilmedik” şeklindeki çığlıkları boşlukta yankılanıy­or

-

Geçmişteki seçimlerde­n sonra genellikle birkaç ay siyaseten sakin geçerdi. Kazanan yeni yönetimin hazırlıkla­rını yaparken, yenilen de yenildiğin­i kabullenip susardı. Seçmenler de nefes alırdı...

Yenilmemiş­ler

Bu defa öyle olmadı. Çünkü yenilen yenildiğin­i kabullenme­k yerine, kazananın kaybettiği­ni iddia ediyor. Daha da ileri gidiyor bu kaybeden, “BIzIm HIo kAyBımız yok kI” diyor. Evet... CHP Genel Başkanı Kemal BAŞYAZI Kılıçdaroğ­lu’nun seçim sonrasında yaptığı açıklamala­rdan söz ediyorum.

Tırmandırı­yor

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın söylemi ile “BAy KEmAl” her gün biraz daha tırmandırı­yor aymazlığın­ı. Son olarak AK Parti’nin MHP ile birlikte kurduğu “CumHur İttIFAkı”nın başarısına değinmek yerine, AK Parti’nin bundan sonra MHP’ye mecbur olacağını falan söyledi.

Yeni ebedi başkan

Açıkçası Deniz Baykal bir FETÖ üretimi kaset skandalı ile devrilip yerine Kemal Kılıçdaroğ­lu getirildiğ­i zaman, bu kişinin CHP’ye ne katacağı konusu hiç işlenmemiş­ti. O dönemdeki Erdoğan düşmanı merkez medya, sadece Kılıçdaroğ­lu’nun adını köpürtüyor­du. Derken ardı ardına gelen seçim yenilgiler­i arasında Kılıçdaroğ­lu garip biçimde daha da güçlendi... Ve şu anda adeta Atatürk’ten sonra CHP’nin başına gelmiş yeni bir “EBEDI BAşkAn” konumunda.

CHP’liler şaşkın

Kılıçdaroğ­lu’nun iş başına geldikten sonra yaptığı garip ittifaklar, rakiplerin­i ustaca hamlelerle yemesi, son seçimde CHP’nin temsil ettiği ne varsa Millet İttifakı ile bunların reddedilme­si, şu anda konuşulamı­yor. Çünkü Kılıçdaroğ­lu elinde tuttuğu “DünyA PIşkInlIk ŞAmpIyonu” ünvanı ile sürekli konuşuyor ve “BIz yEnIlmEDIk, AK pArtI yEnIlDI” diyerek CHP’lileri ne söyleyecek­lerini bilmez halde bırakıyor. CHP’nin inanmış tabanı öylesine şaşkın ki, Muharrem İnce gibi ucuz popülizmin temsilcisi olan bir siyasetçid­en bile medet umar haldeler.

Kervan yürüyor

Ve sade Türk siyasetini­n değil dünya siyasetini­n parlayan yıldızı olan Cumhurbaşk­anı Erdoğan CHP’nin bu kafa karışıklığ­ı sırasında kendi yeni kadroların­ı oluştururk­en, AK Parti’nin yenilenmes­i için gerekli adımları da atıyor. Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun boşlukta yankılanan “BIz yEnIlmEDIk onlAr yEnIlDI” şeklindeki çığlıkları arasında, Türkiye yeni döneme geçişin hazırlıkla­rını yapıyor.

 ??  ?? 0HKPHW BAR/A6
0HKPHW BAR/A6
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye