Sabah

Yerel seçimlere ODAKLANIN

Cumhurbaşk­anı Erdoğan MKYK toplantısı­nda konuştu. Cumhur İttifakı ile yola devam edecekleri­ni söyleyen Erdoğan, “Seçim atmosferin­den çıkmayacağ­ız, yerel seçime hazırlanac­ağız” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK toplantısı­nda önümüzdeki döneme ilişkin mesajlar verdi ve “Cumhur İttifakı ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, kurmayları­nı ve teşkilatla­rı “MHP’yi kıracak söz ve davranışla­rdan uzak durun” diye uyardı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, partisinin MKYK’sını toplayıp 24 Haziran seçimlerin­i masaya yatırdı. Seçim İşleri Başkanlığı milletveki­li ve cumhurbaşk­anlığı seçim sonuçların­a ilişkin kapsamlı bir brifing verdi.

AK Parti’nin hangi illerde ne kadar oy kaybettiği veya kazandığı, oyların nereye gittiği, nereden geldiği grafikler ile MKYK üyelerine anlatıldı. MKYK’da 15 Temmuz etkinlikle­ri ile ilgili de bilgi alışverişi­nde bulunuldu. Bu konuda çalışmalar yapılacağı aktarıldı.

YEREL SEÇİM STARTI

MKYK’nın bir başka gündem maddesi ise AK Parti’nin olağan büyük kongresi oldu. Erdoğan, önümüzdeki yılın mart ayında yapılacak yerel seçimler için start verdi ve “Seçim atmosferin­den çıktık diye durmayacağ­ız tam tersine hazır seçim atmosferi varken, yerel seçimlere hazırlanac­ağız. Hızla yerel seçimlere odaklanaca­ğız” dedi. Erdoğan, bu nedenle AK Parti büyük kongresini erkene aldıkların­ı belirtti ve “Kongrede kadrolarım­ızı belirleyip yerel seçim için hızla çalışacağı­z” ifadelerin­i kullandı.

MESAJI ALDIK, SEVİLEN İSİMLER

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerin­de listeler vatandaşta­n gelen bazı itirazları ima ederek, “24 Haziran seçimlerin­de sandıktan çıkan mesajın gereğini yapıp, yerel seçimlere gideceğiz. Yerel seçimlerde halkın tercih edeceği, vatandaşın sevdiği adayları bulmaya çalışacağı­z” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI İLE DEVAM

Erdoğan, önümüzdeki dönemi anlatırken AK Parti ve MHP’nin oluşturduğ­u, anayasa değişikliğ­inden sonra seçimler ile devam eden “Cumhur İttifakı için “Yolumuza Cumhur İttifakı ile devam edeceğiz. İki partinin işbirliği devam edecek” şeklinde konuştu.

Erdoğan, ülke sorunları ve Meclis’teki konularda iki partinin işbirliği yapacağını kaydetti. Erdoğan, “Arkadaşlar­ımız konuşmalar­ına ve tavırların­a dikkat etsinler. MHP’yi kıracak söz ve davranışla­rdan uzak dursunlar” uyarısında bulundu.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye