Sabah

‘Türkiye çok önemli anahtar bir ortak·

- Selva ÜNAL /

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçis­i Sıbiga SABAH’a konuştu.

UKRAYNA’NIN Ankara Büyükelçis­i Andriy Sıbiga, karşılıklı turist sayısının artması konusunda optimistik olduğunu belirterek, Türkiye’ye gelen turist sayısının bu yılın sonuna kadar yüzde 20-25 oranında bir artış bekledikle­rini vurguladı. SABAH’a konuşan Büyükelçi Sıbiga, “Türkiye Ukrayna için çok önemli anahtar bir ortak konumandad­ır. Türkiye, Ukrayna için en büyük üçüncü ticari ortağıdır. Sadece 2018 yılın ilk ayları arasında yüzde 16 oranında bir artış görüyoruz. Bu olumlu eğilimleri­n devamını da bekliyoruz” dedi.

. BÜYÜK ORTAK

İki ülkenin kazankazan formülüne dayalı bir ilişkiye sahip olduğunu vurgulayan Sıbiga, siyasi ve stratejik ortaklığın­ın temelinde somut ekonomik projelerin olması gerektiğin­e inandığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Ukrayna için çok önemli anahtar bir ortak konumundad­ır. Türkiye, Ukrayna için en büyük üçüncü ticari ortağıdır. Son yıl içerisinde karşılıklı ikili ticaret hacmi 4 milyar dolara ulaşmıştır. Bu da önceki yıla göre yüzde 21-22 artış göstermekt­edir. Sadece 2018 yılın ilk ayları arasında yüzde 16 oranında bir artış görüyoruz. Bu olumlu eğilimleri­n devamını da bekliyoruz.”

YÜZDE 25 ARTIŞ

Sıbiga, Ukrayna’nın farklı şehirlerin­den Bursa, İzmir ve Dalaman gibi birçok şehre yeni düzenli uçak seferlerin­in açılması sonucu karşılıklı turist sayısının artacağını belirterek, “Bu yıl içerisinde Ukrayna’dan Türkiye’ye 450 bin kişi kadar gelmiştir. Çok optimistik tahminleri­miz var. Büyük ihtimalle bu yılın sonuna kadar yüzde 20-25 oranında bir artış bekliyoruz” diye konuştu. $1K$R$

 ??  ?? Andriy Sıbiga Selva ÜNAL
Andriy Sıbiga Selva ÜNAL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye