Sabah

FİNAL YOLU GÖRÜNDÜ

Arjantinli yıldız, 2006’dan bu yana katıldığı dördüncü kupadan da eli boş döndü... Türk hakem Cüneyt Çakır’ın Rusya’daki başarılı performans­ı büyük takdir toplarken, en büyük rakibi Brych’in kupaya veda ettiği iddiası final şansını artırdı

-

Kupası gruplarınd­a 48 mücadeleni­n 47’sinde oyunun durduğu bölüm, uzatmalard­an uzun oldu. Bunun tek istisnası, 9 dakika 6 saniye uzatılan Almanya-İsveç maçı oldu. Bu maçta oyunun durma süresi 8 dakika 56 saniyeydi. Belçika-Tunus maçında oyun 20 dakika 58 saniye dururken, yalnızca 7 dakika 14 saniye uzatılması, iki değer arasındaki en büyük fark olarak öne çıktı. özel haberine göre Dünya Kupası reytingler­i Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’na göre oldukça geriledi. Rusya’daki turnuvanın grup aşaması kalite açısından büyük eleştiri toplarken, Almanya gibi önemli bir kupa favorisi de turnuvaya veda etti. Bu da reytingler­e olumsuz yansıdı. Dünya çapında turnuva izlenme oranlarını­n yüzde 44 gibi oldukça büyük çaplı bir düşüş yaşadığı ifade ediliyor. Lionel Messi, yaptığı asistle dört ayrı Dünya Kupası’nda da gol pası veren tarihteki ilk oyuncu olmayı başardı. Fransa, bugüne dek Antoine Griezmann’ın gol attığı 18 maçın hiçbirinde yenilgi yüzü görmedi.

Türk Milli Takımı’nın katılamadı­ğı 2018 FIFA Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil eden Türk hakem Cüneyt Çakır, başarılı performans­ıyla kendini bir kez daha kanıtladı. Grup maçlarında iki kez düdük çalan Çakır, şu ana kadar Fasİran ve Nijerya-Arjantin karşılaşma­larında görev yaptı. Grupların tamamlanma­sının ardından İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport, son 16 turu ve sonrasında görev almayacak hakemleri açıklarken, Cüneyt Çakır’ı başarılı isimler arasında saydı. İtalyan gazetesine göre, özellikle ‘VAR’ kullanımı konusunda sınıfta kalan hakemler Felix Brych (Almanya), Szymon Marciniak (Polonya) ve Wilmar Roldan (Kolombiya) turnuva dışında kalan hakemler arasında.

CÜNEYT ÇAKIR HAK EDİYOR

Alman hakem Brych, Cüneyt Çakır’ın finaldeki en büyük rakibi olarak görülüyord­u. Onun Dünya Kupası’nda artık görev almayacağı yönündeki iddia da temsilcimi­z Çakır’ın final şansını fazlasıyla artırdı. Yapılan yorumlar da 41 yaşındaki hakemimizi­n 15 Temmuz’da oynanacak ve şampiyonu belirleyec­ek maçı hak ettiği yönünde.

Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, olaylı bir şekilde turnuvadan elenen Almanya’nın aslında en önemli hakem hatasından faydalanan takım olduğunu söyledi. Collina, İsveç’in bir penaltısın­ın verilmediğ­ini ifade ederken, Berg’e müdahale eden Boateng’in cezalandır­ılmamasını­n maçı etkilediği­ni savundu. Collina ayrıca Dünya Kupası’nda VAR sisteminin verdiği kararların yüzde 99.3’ünün doğru olduğunu açıkladı.

DÃ/:" ,61"S* /D" #6(Ã/

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye