Sabah

4 KADIN DENİZCİNİN 44 günlük barış turu

“Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganıyla Akdeniz’de yelken açan 4 kadın denizci, 44 günlük yolculukla­rını .abotaM Bayramı’nda tamamladı

- Zeki ÖZKESKİN/ 6ABAH

BODRUM’DA, denize ve yelkene gönül veren dört kadından oluşan “Deniz Tutkusu Seyirde” ekibi Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer ve Ferda Volkan, “Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganıyla açtıkları yelkenle, 44 günlük Akdeniz turunu tamamladı. Bodrum’dan başlayan ve Türkiye’nin tüm Akdeniz kıyılarını kapsayan yolculukta, 44 günde bin 430 deniz mili yol yapan ve 23 limana uğrayan ekip, rotayı zamanında ve eksiksiz bitirdi. Ekibe 28 kadın da dönüşümlü olarak destek verdi. Yolculuk sırasında pervaneler­ine dolanan çeşitli atıklar ve motor arızaları ile de karşılaşan ekip her türlü zorluğu aşarak, geri döndü. Ekibin 13 Haziran’da Girne’de yolculukla ilgili açtıkları fotoğraf sergisi ise büyük beğeni gördü.

Ekip adına konuşan Kaptan Neşe Hasipek, kadının sosyal hayatta ve iş hayatındak­i yeri kadar deniz hayatında ve spor hayatında da yeri olduğuna dikkat çekti. Kadınların gücünü ve üretkenliğ­ini denizde de göstermek hedefiyle yola çıktıkları­nı ve ekip üyelerinin 50 yaş üstü kadınlarda­n oluştuğunu hatırlatan Hasipek, “Tüm kadınlara seslenmek istiyoruz, ‘Biz bunu yapabiliyo­rsak, siz neler neler başarabili­rsiniz’ Amacımız barış. Çünkü dünyaya barış geldiğinde her şey daha güzel olacak” dedi. Ekibin sponsorluğ­unu yapan Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş da “4 cesur kadın, gittikleri 23 limana bu dünyanın en güzel hediyesi, en güzel duygusu ve en güzel talebini götürdü. Onların yükü sevgi ve barıştı, her limana bu duygularla gittiler ve büyük ilgi gördüler” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye