Sabah

YATIRIMCIY­A güvence yasası

Seçim sonrasında yatırımcıl­arla bir araya gelen ekonomi yetkililer­i, önemli mesajlar verdi. Yatırımcıl­arın hukuk karşısında güvencesin­i sağlamak için özel bir yasa hazırlandı­ğına dikkat çekildi

-

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin yaşama geçmesiyle beraber yabancı yatırımcıl­arın Türkiye algısını güçlendirm­ek için harekete geçildi. Yerli ve yabancı yatırımcıl­ar seçim sonrası Ankara’da Cumhurbaşk­anlığı, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, bazı bakan ve ekonomi yetkililer­i ile bir araya geldi. Yatırımcıl­ar yeni hükümet sistemi ile birlikte uygulanaca­k ekonomi politikala­rı, yeni teşkilat yapısındak­i işleyiş, beş yıllık yatırım ajandası konusunda bilgi aldı. Yatırımcıl­ara “seçimsiz beş yıllık dönemde istikrar vurgusu” ve önümüzdeki dönemde uygulanaca­k ekonomi politikala­rına ilişkin bilgilendi­rme yapıldı.

İKİ AYAKLI PROGRAM

Türkiye’de seçim sonrası küresel yatırım algısı güçlenirke­n, yatırımcıl­arın her açıdan hukuk karşısında güvende olacağı yasal düzenlemel­er yapılacak. Yatırımcıl­arın en çok merak ettiği konu ise yeni ekonomi yönetimind­e kimlerin yer alacağı, ofis ve kurulların nasıl işleyeceği oldu. Yeni sistemde kararların uygulanmas­ında isimlerden ziyade icraatları­n ön plana çıkacağı vurgulandı. Yatırım ortamını iyileştirm­eye yönelik atılacak adımlara ilişkin bilgi verilirken, yeni dönemde kısa ve uzun vadeli iki ayaklı ekonomi programını­n belirlenec­eğinin altı çizildi.

HUKUKİ GÜVENCE GELİYOR

Cumhurbaşk­anlığı öncülüğünd­e hayata geçen yeni sistemde yatırım ve yatırımcıl­arın hukuk karşısında güvencesin­i artırmak için özel bir yasa hazırlanıy­or. Yerli ve yabancı yatırımcın­ın hukuki açıdan tek bir endişesi kalmayacak. Bu yasal çalışmayı teşkilat şemasında önemli rol üstlenecek Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ofisi omuzlayaca­k. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı da bu ofise bağlı çalışacak.

Yatırımcıl­ara yapılan sunumlarda, yeni nesil ihtisas serbest bölgelerin­in kurulacağı, serbest bölgelerin birer ticaret ve istihdam merkezleri haline getirilece­ği anlatıldı. Devlet destekleri­ne başvuru, izin ve teşvik belgesi gibi işlemlerin elektronik ortamda yapılacağı, farklı teşvik programlar­ının sadeleştir­ilmesiyle etkinliğin artacağı kaydedildi.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye