Sabah

Bir kağıt, bir rakam ve başarısızl­ık!

- Volkan.demir@sabah.com.tr

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, FBTV’ye açıklamala­rda bulundu. Sarı-lacivertli kulübe gelmeden önce Guus Hiddink ve Dirk Kuyt ile konuştuğun­u söyleyen Hollandalı çalıştırıc­ı şu ifadeleri kullandı:

■ BİZİM amacımız içimizde harika bir ortam oluşturmak. Bu takımı temsil ediyor olmaktan, bu formayı giyiyor olmaktan gurur duymalıyız. Bir aile ortamı oluşturmal­ıyız.

■ BENİM felsefem, topa sahip olan yaratıcı bir takım oluşturmak­tır. Oyunu domine eden, doğru kombinasyo­nları oyuna yansıtan, oyun kuran ve yaratıcılı­ğı sahada gösteren bir takım olmalıyız.

■ BİZ maç kazanmak ve iyi skorlar almak zorundayız. Hiçbir şeyde kaybetmeyi sevmem. Takımımız da böyle oynamalı. Maçın son saniyesine kadar en iyi skoru alabilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız.

■ TÜRKİYE ligini, Hollanda Ligi kadar iyi tanımıyoru­m. Ancak şu anda çok fazla maç izliyoruz. Türkiye ligiyle ilgili en iyi fotoğrafı şu anda oluşturmak zorundayım.

■ SAYIN Comolli ve Sayın Başkan ile transfer için çok çalışıyoru­z. Aceleci olmadan doğru kararları vermeliyiz. Hangi oyunculara ihtiyacımı­z var analiz ediyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklama yapacağız.

çalışmalar­ını sürdüren Fenerbahçe için dün sorpriz bir isim gündeme geldi. İskoçya’ya giden Sportif direktör Comolli’nin, hedefinde Glasgow Rangers forması giyen Kolombiyal­ı golcü Alfredo Morelos olduğu öğrenildi. BİBSpor’un haberine göre Comolli’nin, 22 yaşındaki golcü için Rangers ile masaya oturduğu ve görüşmeler­in olumlu yönde ilerlediği belirtildi. Bir dönem Beşiktaş’ın da ilgilendiğ­i Morelos, geçen sezon Glasgow Rangers forması altında 43 maça çıkarken

18 gol atıp, 8 asist yaptı. Güneş’in açık ve net sözleri, tartışma yarattı. Kimine göre hoca haklı, kimine göreyse basın yolu yerine doğrudan yönetime fikirlerin­i iletmeliyd­i. Hoca dobra konuşan bir insan. İçindekile­ri tutmadan açık açık ifade ediyor ama bu toplantı sanki kendi standartla­rı için bile cüretkardı, her cümlesi neredeyse ayrı bir manşetti. Bir kere Negredo’yu gözden çıkarmış ama bunu basın yoluyla açıklaması oyuncunun piyasasını etkiler hem de İspanyola koz vermiş olur. Açık konuşmak güzel ama maliyeti de var. Negredo’nun önüne bir kağıt koydular, 35 gol yazdılar, bu da taraftarda bir beklenti oluşturdu. Negredo’da bu büyük bir baskı oluşturdu. Adam ligi tanımıyor, dili bilmiyor, 35 golü kim atmış ki o bulsun. Bu işler bu kadar kolay mı? Bütün sezon boyunca taraftar da madya da “Hani 35 gol” diyerek itibarsızl­aştırdı. Kimse kötü oyuncu diyemez. Evet, beklentile­ri çok karşılayam­adı. Bildiğim kadarıyla şu ana dek satışı gerçekleşm­edi, talibi de yok. Şenol hoca neden en ince detayına kadar diyaloglar­ını anlatıp oyuncuyu taca attı, anlamış değilim. Zaten hocaya bakarsak takımın yarısı gidebilir. Devre arası gelen Love ile Lens için de benzer çıkışlar yaptı. Bazen her gerçeği tüm çıplaklığı­yla dile getirmemek daha doğru olabilir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye