Sabah

UFUK VE YUSUF DA KAYIP

Dün 2 ilde 2 kayıp çocuk için ekipler seferber oldu. Hatay’da dayısı ile Amanoslar’a çıkan 6 yaşındaki Ufuk Tatar kayıplara karıştı. Diyarbakır’da ise 14 yaşındaki çoban Yusuf’tan haber yok

-

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan tarım işçisi Muhammed Tatar, cumartesi günü ailesiyle birlikte Amanos Dağı eteklerind­e yer alan Hassa’nın kırsal Arpalıuşağ­ı Mahallesi’ndeki ablasını ziyarete gitti. İddiaya göre, saat 15.00 sıralarınd­a 34 yaşındaki Mehmet Tatar, yeğeni konuşma engelli oğlu Ufuk ile birlikte evlerine 100 metre uzaklıkta olan dağ eteğindeki kaynaktan su almaya gitti. Bidonla su alan Mehmet Tatar, eve dönerken yanında yeğeninin olmadığını fark edince durumu ailesine bildirdi. İkiz olduğu belirtilen Ufuk Tatar için arama çalışması başlatıldı. Ufuk’un ikizi Uğur’un da evde kardeşinin bulunmasın­ı beklediği kaydedildi. Bölgeye sevk edilen jandarma, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri, kayıp Ufuk Tatar’ı bulmak için gece boyunca çalışmalar­ını sürdürdü. Mahalle sakinlerin­in katıldığı aramaya drone da havadan destek verdi. Baba Muhammet Tatar, oğlunun çok az duyduğunu, sağ ve sağlıklı olarak bir an önce bulunmasın­ı istediğini söyledi. Ancak aramalar sonuçsuz kaldı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Çatakköprü Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Yılmaz (14) geçen pazar saat 05.30 sıralarınd­a iki kardeşi ile hayvan otlatmak için evden çıktı. Otlattıkla­rı hayvanları bir araya getirmek için 3 ayrı noktaya dağılan kardeşlerd­en Başdeğirme­n bölgesine giden Yılmaz, bir daha dönmedi. Yılmaz’dan haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. UMKE, AFAD ve 12 acil servis ekipleri Yusuf için seferber oldu. Ayrıca Batman Barajı’nda arama yapılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden de dalgıç ekip gönderildi­ği öğrenildi. Arama çalışmalar­ı sürüyor.

 ??  ?? Yusuf Yılmaz Hatay’da kaybolan Ufuk Tatar’ı ikizi Uğur da aradı. Baba Muhammet Tatar ayakta durmakta güçlük çekti.
Yusuf Yılmaz Hatay’da kaybolan Ufuk Tatar’ı ikizi Uğur da aradı. Baba Muhammet Tatar ayakta durmakta güçlük çekti.
 ??  ?? Ufuk Tatar
Ufuk Tatar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye